Home     Casa Fera Cat Adult 4,5kg
Casa Fera Cat Adult 4,5kg

Casa Fera Cat Adult 4,5kg


Complete voeding voor katten, voorkomen / verminderen van blaasgruis (struvit).€  25.95

Casa Fera Cat Adult 4,5kg


 

Casa-Fera (Latijn voor huisdier) bestaat uit een lijn van voeders die afgestemd is op de levensfase en conditie van de hond en van de kat.

De voeders bieden optimale bescherming van de gezondheid en zijn geschikt voor alle rassen.

Casa-Fera: natuurlijke voeding voor de hond en de kat.

De Casa-Fera voeders zijn gebaseerd op uitsluitend natuurlijke grondstoffen.

Kunstmatige (chemische / synthetische) toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen, worden niet gebruikt .

Controle en beheersing van de kwaliteit van de grondstoffen zijn belangrijke aspecten bij de voederproductie.CASA-FERA Adult is afgestemd op de geringere behoeften aan voedingstoffen van volwassen katten van alle rassen tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar.

In deze leeftijdsfase is er geen groei en dient de lichaamsconditie extra gecontroleerd te worden. De bronnen van eiwitten, vetten en koolhydraten zijn van hoge kwaliteit waardoor de vertering verbetert en daarmee ook de ontlasting. CASA-FERA Adult is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-3 familie hetgeen de conditie van huid en vacht bevordert en ook de weerstand verhoogt. De belangrijkste oorzaken van natuurlijke dood of euthanasie bij de kat zijn urinewegaandoeningen, nierfalen, hartfalen, diabetes mellitus (suikerziekte) en kanker. CASA-FERA Adult is samengesteld ter bevordering van een lang en gezond leven van de kat. Net als bij kittens kan ook bij volwassen katten gruis in de urine in de blaas ontstaan, met als gevolg een ontsteking van de blaaswand of een blokkade van de urineafvoer. Deze aandoening, ook wel bekend onder de naam plaskater, is zeer pijnlijk en kan ook dodelijk zijn. Het blaasgruis bestaat uit struvietkristallen en struvietstenen. Tegengaan van de vorming van struviet is mogelijk door een lage urine pH (zuurgraad) en lage concentraties van de struvietvormende componenten (magnesium, ammonium, fosfaat). CASA-FERA Adult verlaagt de urine pH tot ongeveer 6.3 en bevat relatief lage gehalten aan magnesium, fosfor en eiwit teneinde de concentraties van de struvietvormende componenten te verlagen. Omdat volwassen katten niet meer groeien zijn de gehalten aan magnesium, fosfor en eiwit in CASA-FERA Adult lager dan CASA-FERA Kitten.

Lager gehalte aan eiwit dan in Kitten, maar wel adequaat = Ontlasting lever en nieren
Lager energiegehalte dan Kitten = Controle van lichaamsgewicht en lichaamsconditie
Rijk aan de meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren EPA en DHA Verhoging weerstand = verbetering conditie huid en vacht en Minder risico op kanker en nierfalen Sturing van de zuurgraad van de urine en vermindering van struvietvormende componenten = Verlaging van het risico op blaasgruis (struviet)
Rijk aan vitamine E = Minder risico op kanker
Arm aan fosfor = Minder risico op nierfalen
Rijk aan vezelstoffen met hoge viscositeit = Minder risico op diabetes mellitus
Arm aan natrium = Minder risico op hartfalen


Producteigenschappen

   Optimale samenstelling voor volwassen katten ondersteunt vitale organen
   Draagt bij aan het tegengaan van struvietvorming
   Rijk aan gevogelte (18%) en daardoor licht verteerbaar

Verkrijgbaar in 1,5 kg, 4,5 kg en 10 kg
Samenstelling

gedehydreerd gevogelte (18%), rijst, dierlijk eiwitextract, maïsgluten, gerst, gedehydreerde vis (7%), dierlijk vet (gevogelte, rund), maïs, gehydrolyseerde kippenlever, heeleipoeder, gedroogde bietenpulp, cellulose, visolie (zalm), gist, gedehydreerd hemoglobine, mineralen, lijnzaadolie
Analyse

ruw eiwit 26%, ruw vet 17%, ruwe celstof 3,9%, ruwe as 5,1%, vocht 10,0%, calcium 0,65%, fosfor 0,61%, eicosapentaeenzuur 0,15%, docosahexaeenzuur 0,15%