Natulistic, natuurlijke producten en advies voor hond, kat en paard

Farm Food no.1 Complete Puppy en kittenmelk 500gr

Geitenmelk,goed voor maag en darmen,juiste aminozuurverhouding voor kleine zoogdieren

Farm Food no.1 Complete Puppy en kittenmelk 500gr
24.25 *Prijzen zijn inclusief btw
Farmfood No.1 is een complete pyppy en kitten melkvoeding op basis van volle geitenmelk voor pasgeboren puppies en kittens (ter vervanging van en aanvulling op de moedermelk). Farm Food No.1 is samengesteld vanuit onze Farm Food Filosofie "Honden (dieren) eerst". complete puppy en kittenmelk op basis van volle geitenmelk

Deze melk is speciaal ontwikkeld voor puppies en kittens die geen of niet voldoende moedermelk kunnen krijgen. Het is daarom ook uitermate geschikt als bijvoeding of aanvulling bij grote nesten of wanneer de teef te weinig melk heeft. Farm Food No.1 puppiemelk is ook een waardevolle aanvulling op de voeding bij zieke of herstellende dieren.

Farm Food No.1 bevat hoofdzakelijk volle geitenmelkpoeder aangevuld met diverse ingredienten om zodoende een perfecte en complete puppy-kittenmelk te maken; dit in tegenstelling tot gangbare enkelvoudige 'geitenmelk melkpoeder' of magere 'koeienmelk' producten). De keuze voor volle geitenmelkpoeder is gemaakt omdat geitenmelk van nature voor pasgeboren kleine zoogdieren een veel betere samenstelling heeft dan koeienmelk. Het is lichter verteerbaar, heeft vele darmstimulerende en darmbeschermende factoren en komt, zowel in aminozuurpatroon als in vetzuurpatroon, vrijwel overeen met de moedermelk.

Andere kleine zoogdieren

Farm Food No.1 is naast puppies en kittens ook uitermate geschikt voor andere kleinere zoogdieren zoals egeltjes, konijntjes, ratjes, haasjes, fretjes, veulentjes, (vleer) muisjes of geitjes etc. Gemiddeld kan men ook hier de dosering van 300 gram poeder per liter aanhouden.

Voordelen van Farm Food No.
Farm Food No.1:

   Is compleet
   Op basis van volle geitenmelk
   Bevat de juiste aminozuurverhouding voor kleine zoogdieren
   Heeft een zeer goede smaak
   Is licht verteerbaar
   Is zeer maag en darmvriendelijk
   Geeft goede ontlasting
   Geeft een goede, gelijkmatige groei
   Geeft rustige buikjes
   U krijgt tevreden slapende pups
   Is niet allergeen
   Is zeer goed oplosbaar
   Is klontvrij

       
Als Beste Getest!
Farm Food No.1 wordt ondertussen door vele fokkers en asiels gebruikt.
Bij iedereen kwam tijdens hun test Farm Food No.1 (in vergelijking tot wat ze daarvoor gebruikten) als beste uit de bus!
Dit geldt zowel voor puppies, kittens als voor andere pasgeboren kleine zoogdieren.

Farm Food No.1 is écht uniek en is daarom gepatenteerd onder 0ctrooi nr: 1029707 - Octrooibewijs, Octrooicentrum Nederland.


Waarom is Farm Food No.1 anders dan andere?

In tegenstelling tot andere merken puppy-kittenmelk, is Farm Food No.1 gebaseerd op volle geitenmelkpoeder in plaats van bijvoorbeeld magere koemelkpoeder. Ook is Farm Food No.1 aangevuld met diverse ingredienten om zodoende een perfecte en complete puppy-kittenmelk te maken (dit in tegenstelling tot enkelvoudige  'geitenmelk melkpoeder' producten).

Er is voor volle geitenmelkpoeder gekozen omdat:

   de volle geitenmelk niet is afgeroomd, daardoor bestaat het vet in Farm Food No.1 hoofdzakelijk uit het zeer makkelijk verteerbare geitenmelkvet.
   het eiwit in geitenmelk, in verhouding tot dat in koemelk, een veel fijnere structuur heeft, waardoor ook het eiwit in Farm Food No.1 veel makkelijker verteerbaar is.
   geitenmelk meerdere (deels nog onbekende) darmstimulerende en darmbeschermende stoffen bevat.

puppymelk geitenmelk voor pups en kittens Dit alles tezamen zorgt ervoor dat Farm Food No.1 o.a. zeer "mild" is voor het nog onvoldoende ontwikkelde (onrijpe) spijsverteringssysteem van puppies, kittens en andere pasgeboren kleine zoogdieren.

oedingsadvies bij geen moedermelk

Voor jonge dieren is het erg belangrijk dat er met regelmaat gevoed wordt.

Puppies, kittens en andere pasgeboren kleine zoogdieren die nog geen week oud zijn moeten om de twee uur, dus tienmaal per dag gevoerd worden. Na 7 dagen kunt u om de tweeënhalf uur voeren en na 14 dagen om de drie uur. Meestal kunt u 's nachts een of twee voedingen overslaan.

beste puppymelk kittenmelk Ten allen tijde geldt: voer met uw ogen, want niet één zuigeling is gelijk aan de andere.

BELANGRIJK: Na elke voeding de buikjes van de puppies, kittens en/of andere pasgeboren kleine zoogdieren goed masseren om de darmwerking op gang te houden!.
Voedingsadvies bij te weinig moedermelk

Het is, i.v.m. de nodige antistoffen, belangrijk dat de puppies, kittens en/of andere pasgeboren kleinezoogdieren vooral in de eerste week zoveel mogelijk moedermelk opnemen.

Het is daarom van belang om te blijven stimuleren dat ze bij de moeder blijven drinken. Om dat te bereiken kunt u het aantal voedingen per dag verminderen.

De beste methode is echter de hoeveelheid poeder per liter te halveren. Hiermee bereikt u dat de vochtbehoefte wordt gedekt, maar dat een deel van de voedingsbehoefte blijft bestaan. Indien nodig kunt u dan in de tweede week overgaan op de standaard dosering.

Gebruiksaanwijzing:

Gebruik altijd schoon materiaal!

Meng het poeder al roerend met warm water (40-50°C).

Laat de melk afkoelen tot ± 38°C.

Om de juiste verhouding melk te verkrijgen mengt u 1 maatschepje (± 7,5 gr.) Farm Food No.1 op 25 ml water. Oftewel 30 gram Farm Food No.1 per 100 ml water.

De dagelijkse hoeveelheid melk, die een pup/kitten nodig heeft, is afhankelijk van hun lichaamsgewicht. De norm die u aan kunt houden is: Puppies 15 ml oplossing per 100 gram lichaamsgewicht per dag en kittens 20 ml oplossing per 100 gram lichaamsgewicht per dag. Geef in ieder geval zoveel tot ze verzadigd zijn (dit geldt ook voor andere pasgeboren kleine zoogdieren), tenzij het de eerste drinkbeurt is; geef dan iets minder, maar vaker.

Bijvoorbeeld een pup van 300 gram heeft dagelijks circa 3 x 15 = 45 ml melk per dag nodig en een kitten van 80 gram circa 0,8 x 20 = 16 ml per dag.

Andere kleine zoogdieren:
Farm Food No.1 is behalve voor pups en kittens ook uitermate geschikt voor andere pasgeboren kleine zoogdieren, zoals egels, konijnen, ratten, fretten etc. Gemiddeld kan men ook hier de dosering van 30 gram poeder per 100 ml water aanhouden.

Puppies overschakelen naar vaste voeding

"Zonder een goede darmflora, geen goede gezondheid" is een slogan die, naar onze ervaring, steeds belangrijker wordt.

Steeds vaker zien we diarree en andere darmproblemen (en niet alléén bij puppies) tengevolge van een te schrale darmflora. We spreken van een te schrale darmflora wanneer er te weinig verschillende bacteriekolonies in de darm aanwezig zijn. Is dit het geval, dan wordt het voedsel niet voldoende afgebroken en vindt er rotting en gisting plaats in de dikke darm, met diarree als gevolg.

Een eerste vereiste is dus, dat er in een zeer vroeg stadium een stabiele darmflora wordt opgebouwd.

puppy moedermelk basis geitenmelk Hierbij verdienen 3 feiten extra aandacht!

   Puppies worden geboren zonder enige vorm van darmflora!
   Tijdens de puppyfase moet d.m.v. opname van (goedaardige) bacteriën, via de voeding, deze darmflora zich vormen!
   Alle droogvoer (ook Farm Food HE) is per definitie steriel en bouwt dus geen darmflora op!

Met de bovenstaande feiten als uitgangpunt, geven we reeds jarenlang het standaard advies dat, naast het leveren van voedingstoffen, de (bij)voeding van de puppies vooral gericht zijn op de opbouw van een stabiele darmflora.

Steeds meer fokkers volgen ondertussen ons advies en zijn daar niet meer van af te brengen. Uit ervaringen is gebleken, dat een combinatie van vers-vlees op basis van rundvlees en vuile-pens en Farm Food HE het beste resultaat oplevert.

Zorg dat er altijd vers drinkwater ter beschikking van de pups staat.

1. Vanaf een leeftijd van 4 weken begint u met de bijvoeding van de puppies, verdeeld over tenminste 5 maaltijden per dag.

Geef de puppies compleet vers vleesvoer (diepvries) met als basisgrondstof vuile pens met daarnaast Farm Food HE, zodat de puppies kunnen kiezen. Geleidelijk gaat u de hoeveelheid melk verminderen en de hoeveelheid versvlees én Farm Food HE verhogen.

Blijf wel het aantal voedingen per dag aanhouden, geef alleen minder melk per keer.

2. In de periode 6 tot 8 weken gaat u geleidelijk over op Farm Food HE.

Gedurende deze twee weken wordt het complete vers vleesvoer langzaam verminderd en geeft u steeds meer Farm Food HE (nog steeds verdeeld over tenminste 5 maaltijden per dag). De kwaliteit van de ontlasting bepaalt daarbij de verhouding tussen versvlees en Farm Food HE.

3. Van 8 weken tot ca 6 maanden vervangt u 1 dag per week Farm Food HE door het vooromschreven complete vers-vleesvoer (diepvries met vuile pens).

Een andere methode om de darmflora in een topconditie te houden is door regelmatig een beetje rauwe pens door het voer te mengen. Uit ervaringen is gebleken, dat een combinatie van vers-vlees op basis van rundvlees en vuile-pens en Farm Food HE het beste resultaat oplevert.

Zorg dat er altijd vers drinkwater ter beschikking van de pups staat.

Analyse        Toegevoegd per kg
Eiwit        27%        Vitamine A        20.000 IE
Vet        28%        Vitamine D3        15.000 IE
Vezels, Rc        0%        Vitamine E        85 mg
Asgehalte        5,7%        Vitamine K        1,0 mg
Vocht        3,2%        Vitamine B-1        10 mg
Calcium, ca        11,0 gr/kg        Vitamine B-2        4 mg
Fosfor, P        0.8%        Vitamine B-3        50 mg
Kalium, K        0.86%        Vitamine B-6        3.6 mg
Natrium, Na        0.43%        Vitamine B-12        0.095 mg
Magnesium, Mg        18,2 mg/kg        Vitamine C        52 mg
Mangaan, Mn        8 mg/kg        Pantotheenzuur (vit.B5)        7.5 mg
IJzer, Fe        55.8 mg/kg        Biotine (vit. H)        0.2 mg

       
       Folinezuur (vit. B4)        1 mg
Koper, Cu        12 mg/kg        choline        38.6 mg
Zink, Zn        80 mg/kg        Eiwit/energieaandeel        19.03%
Selenium, Se        0.1 mg/kg        energie        5044 kcal
Lysine
       22,6 gr/kg
                 
Metheonine
       7,5 gr/kg
                 
Treonine
       12,7 gr/kg
                 
Tryptophaan
       3,7 gr/kg
                 
Taurine
       45 mg/kg
       
Ervaringen met Farm Food No.1

Farmfood No.1 is een Complete melkvoeding, niet alleen voor pasgeboren puppies maar ook voor kittens en andere kleine zoogdieren, ter vervanging van en aanvulling op, de moedermelk. Vanuit de ervaringen van verschillende fokkers en dierenopvangcentra is gebleken dat de pups, kittens en andere kleine zoogdieren het bijzonder goed doen op Farm Food No.1

Anouschka Matla, Coördinator zwerfkitten opvang, Werkgroep regio Delft.

Enige tijd geleden heb ik van u een verpakking puppy-kitten melk mogen ontvangen om uit te proberen bij onze kleintjes. Afgelopen vrijdag heb ik 4 kittens binnengekregen van ongeveer 4 weken oud. Hun moeder heeft een fataal ongeluk gehad. De 4 kleintjes Beau, Byoux, Bungee en Bubbles, hadden al even zonder moeder gezeten. De melk werd vanaf het allereerste begin gretig gedronken. Het smaakt ze prima. Ze groeien fantastisch en zijn lekker levendig. De darmproblemen die vaak bij flessen kittens voorkomt, krampen en diarree, hebben zij niet gekregen. En dat is een hele opluchting. Ik ben ook heel blij dat de melk gemakkelijk oplost in water en dat de flesjes heel gemakkelijk zijn schoon te maken. De vierling is gewoon een naar vanille ruikend gezond levendig stel ondeugd. Ik ben heel enthousiast over deze melk. En ik heb in het verleden al heel wat soorten en merken geprobeerd.

Ingrid Wildschut - Nieuwegein

Ik zou u nog berichten hoe mijn puppie ging reageren op de puppiemelk van Farmfood. Ik wil jullie als eerste bedanken dat jullie dit in de handel hebben. Zou dat niet zo geweest zijn was ik haar verloren. Ze is mede door de voeding er weer bovenop gekomen. Het was een ontzettend gemeen virus want ze is anderhalve week goed ziek geweest. Alleen met de sondevoeding heb ik haar kunnen redden. Ze begon ook al na twee dagen op puppymelk van Farmfood iets betere ontlasting te krijgen. Geen water meer maar nu dunne ontlasting. Ze is tot op heden ons zorgen kindje maar ze is er nog.

Flink kleiner dan de overige puppen maar dat maakt ons niet uit. Om aan te geven hoe smerig dit virus was: haar staart heeft ze ondertussen verloren; waarschijnlijk door een wondje is er ontlasting bij gekomen. De staart zou geamputeerd worden maar de dag daarvoor was het zelf afgestorven.

Helaas kan ze nu voorlopig niet bij haar broers en zussen omdat eerst alles goed moet genezen. Maar het is een vechter. Ze is te zien op www.labrador-retriever.biz. We zoeken een goed huis voor haar maar de kans dat ze bij mij blijft wonen is erg groot, zo'n vechtertje verdient alle liefde die ze kan krijgen en hier krijgt ze dat.

Ik ben dan ook zeer geintereseerd in jullie folder over jullie voeding. Mede omdat ze waarschijnlijk gevoelige darmen zal blijven houden. We gaan nu eerst proberen om haar darmen zoveel mogelijk rust te geven en later gaan we het proberen met brokken en daarom wil ik meer weten over jullie voeding.


Fam. v.d. Boogaard, dierenasiel De Mere.


    "een super product, prima acceptatie door de kittens en goede ontlasting"


Coby Louwerse, vogel en zoogdierenopvang Zeeland De Mikke.


    "een super product, tot nu toe hebben we verschillende diersoorten met Farm Food No.1 grootgebracht. Goede ontlasting, de groei is goed en geen uitval!"


Miranda van der Bijl, Dierenasiel De Kuipershoek Apeldoorn.


    "de kittens zijn rustig, groeien goed en mooie ontlasting"


T. Kamer & G. Slomp
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
www.under-the-red-sky.nl

"Graag zou ik een compliment aan u doen toekomen. We hebben voor het eerst puppymelk no.1 gebruikt en zijn daar uitermate tevreden over. De melk wordt goed door de pups opgenomen en ze vinden het zonder uitzondering erg smaakvol. Ook toen ik het niet bij de dierenspeciaalzaak kon verkrijgen was uw firma direct bereid het naar mij op te sturen, alsnog mijn dank daarvoor."