Natulistic, natuurlijke producten en advies voor hond, kat en paard

Haaks Barf Hond Zalm 1kg

Complete maaltijd, ook als eliminatie-dieet door gebruik 1 diersoort (ook botten van dit dier)

Haaks Barf Hond Zalm 1kg
4.65 *Prijzen zijn inclusief btw
Assortiment Haaks® Barf Dogfood
Rund        :        55% runderspiervlees, 15% runderorgaan, 15% runderbot en 15% groente
Kip        :        55% kippenspiervlees, 15% kippenorgaan, 15% kippenbot en 15% groente
Zalm        :        85% zalm en 15% groente
Paard        :        55% paardenspiervlees, 15% paardenorgaan, 15% paardenbot en 15% groente
Geit        :        55% geitenspiervlees, 15% geitenorgaan, 15% geitenbot en 15% groente
Lam        :        55% lamsspiervlees, 15% lamsorgaan, 15% lamsbot en 15% groente
Konijn        :        55% konijnenspiervlees, 15% konijnenorgaan, 15% konijnenbot en 15% groente
Eend        :        55% eendenspiervlees, 15% eendenorgaan, 15% eendenbot en 15% groente

Product Analyses Haaks® Barf Dogfood


   Haaks® Barf Rund
   Ruw as: 3.21% / Ruw celstof: 0.8% / Droge stof: 36.3% / Vocht: 63.7% / Ruw eiwit:15.2% / Ruw vet: 18.4% / Calcium: 0.35% / Fosfor: 0.29%
   Haaks® Barf Kip
   Haaks® Barf Geit
   Haaks® Barf Paard
   Ruw as: 4.7% / Ruw celstof: 0.6% / Droge stof: 38.9% / Vocht: 61.1% / Ruw eiwit: 14.7% / Ruw vet: 9.1% / Calcium: 1.3% / Fosfor: 0.65%
   Haaks® Barf Lam
   Haaks® Barf Konijn
   Haaks® Barf Zalm
   Haaks® Barf Eend
   Ruw as: 2.8% / Ruw celstof: 4% / Droge stof: 36.7% / Vocht: 63.3% / Ruw eiwit:12.7% / Ruw vet: 19.9% / Calcium: 0.60% / Fosfor: 0.30%


Haaks® Barf Dogfood eliminatiedieet

hond-allergischHelaas zijn er honden die allergisch zijn. Deze allergie is vaak door de tijd heen opgebouwd.
Allergie bij honden kan zich in allerlei vormen uiten, zoals :

   Jeuk
   Kale plekken
   Ontstekingen
   Rode huid
   Enz.

Eigenaren met allergische honden komen – als de klachten aanhouden – uiteindelijk bij de dierenarts terecht. Allergietesten wijzen vaak uit dat de hond een allergie heeft voor huisstofmijt, eiwitten en kip. Opvallend dat zoveel honden dezelfde allergie lijken te hebben.

Meestal krijgt de eigenaar het advies om een hypoallergenen brok te gaan voeren. Verandering van voeding is op zich een juiste aanpak; 80% van de allergieën is het gevolg van verkeerde voeding.

Door de voeding van de hond te wijzigen kunnen veel van zijn klachten worden genezen. Echter, veel brokvoer, ook hypoallergenen, bevat stoffen waarvoor de hond juist allergisch is. Alle brokvoeding bevat namelijk granen en kunstmatige toevoegingen en veel honden reageren hier slecht op.

Om te ontdekken voor welk ingrediënt een hond allergisch is, kan een eliminatiedieet worden gevolgd. De essentie van een eliminatiedieet is dat de voeding van de hond wordt teruggebracht tot zo min mogelijk smaken en zo zuiver mogelijke ingrediënten. Dit kan met Haaks® Barf: iedere Haaks® Barf smaak bevat vlees, organen en bot van één prooisoort. En alleen dat. Haaks® Barf bevat geen converseringsmiddelen, geen kunstmatige smaakstoffen en geen toegevoegde vitaminen of mineralen. Alle goede bouwstenen zitten in de ingrediënten zelf. Zo is duidelijk wat de hond eet en krijgt hij toch alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft.
Beginnen met een Haaks® Barf eliminatiedieet

Heeft uw hond klachten en wilt u via een eliminatiedieet ontdekken of en zo ja waarvoor uw hond allergisch is, dan kunt u het beste starten met het voeren van één smaak voor een periode van één maand. Uw hond krijgt hierdoor de gelegenheid te wennen aan het voer en u geeft de voeding de kans om zijn heilzame werk te doen. Een goede smaak om mee te beginnen is Paard. Na twee weken ziet u mogelijk al resultaat in de vorm van verbetering en het kan zelfs zo zijn dat de klachten al verdwenen zijn.
Direct succes?

Als er in de eerste maand verbetering optreedt, kunt u in de volgende maand een nieuwe smaak introduceren aan uw hond, bijvoorbeeld Geit of Lam.

Mocht er na één maand Paard voeren geen verbetering zijn, vervangt u dan Paard door een andere. Ervaring leert dat u dan het beste verder kan gaan met Konijn. U begint in essentie het eliminatiedieet opnieuw met Konijn. Ook nu geldt dat er na deze maand verbetering moet zijn. Vervolgens kan een tweede smaak geïntroduceerd worden.
Na de eerste maand

Als u een smaak gevonden heeft waarmee u verbeteringen ziet, gaat u verder met de tweede smaak. U voert deze gedurende ten minste twee weken. Als uw hond ook hierop goed reageert heeft u al twee smaken. Uiteindelijk willen we naar een voeding toe met zoveel mogelijk smaakvariatie, het liefst vier smaken in drie weken.
Na 6 weken

Na de 6 weken introduceren we Kip. Kip wordt – helaas – veelal in korte tijd door het voeren van veel graan opgefokt. De kans is daarom aanwezig dat uw hond hier slecht op reageert. Ziet u een verslechtering, dan stopt u natuurlijk direct met het voeren van Kip. Val niet terug op de twee smaken die u al heeft gevoerd, maar voeg een derde toe. Als de klachten weer afnemen, en dat zal binnen 1 a 2 dagen duidelijk zijn, dan heeft u intussen drie smaken waar uw hond goed op reageert.

Reageert uw hond ook goed op Kip, dan kunt u – net als na de tweede smaak – na twee weken een volgende introduceren. Bijvoorbeeld Rund.
De volgende smaken en variatie

Iedere keer dat uw hond goed reageert als u een nieuwe smaak introduceert, kunt u iedere twee weken een volgende smaak aan zijn/haar dieet toevoegen. U bereikt zo het breedst mogelijke scala smaken waaruit u zijn voeding kan samenstellen.

   Uitzonderingen

   Soms blijkt dat een hond heel allergisch is en uiteindelijk maar twee smaken kan verdragen. U zit dan in de rats omdat hij geen vier diersoorten in drie weken binnenkrijgt. Wees gerust, dat kan geen kwaad. Het belangrijkste is dat uw hond voedsel eet wat de juiste bouwstenen bevat zonder dat hij klachten krijgt.

   Sommige eigenaren kiezen er toch voor om in dat geval supplementen toe te voegen. Dat is natuurlijk een vrije keuze. Wij adviseren u wel om dan eerst bij een holistische dierenarts uw verhaal te doen, inclusief uw ervaringen met het eliminatiedieet. Hij of zij kan u adviseren over een goede manier om het dieet van uw dier uit te breiden.

Waarom rauw?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden beginnen we bij de voeding die tegenwoordig veel aan ons huisdier wordt gevoerd, namelijk brokken en blikvoeding. Een hele grote kans dat u ook deze voeding aan uw hond of kat voert. Met brokken en blikvoeding krijgt uw huisdier wel voedingsstoffen binnen, ook wordt er gezegd dat uw geliefde huisdier niets te kort komt.
Maar is dit wel zo?
Twee soorten brokken

Op de markt zijn twee soorten brokken: geperste brok en geëxpandeerde brok. Deze laatste is vervaardigd onder hoge temperaturen, hierdoor gaan veel essentiële voedingsstoffen verloren.
Welke brok u ook voert ze hebben twee dingen gemeen:

Ten eerste zijn ze op de markt gekomen voor het gemak van de eigenaar, niet voor de gezondheid van uw huisdier. Niks is makkelijker dan brokken in een bak strooien voor de hond of een blik open trekken voor de kat.
Op de verpakking staat immers ‘compleet menu’, dus u hoeft nergens meer aan te denken. Volgens de producent komt uw hond of kat komt niets tekort.

Ten tweede, en dat is misschien nog wel belangrijker: een brok of blikvoer is onnatuurlijk voor uw hond of kat. Van huis uit zijn het carnivoren en hun stofwisseling is gebaat bij vlees, bij voorkeur rauw, zodat zoveel mogelijk van de natuurlijke bestanddelen bewaard blijven.
Productieproces brokken en blikvoeding

Brokken en blikvoeding worden zodanig geproduceerd dat goede, essentiële voedingsstoffen die in vlees zitten verloren gaan. Na de bereiding zijn er aanzienlijk minder bestanddelen over waar uw hond of kat wat aan heeft. Om het voer weer op een acceptabel niveau te krijgen, worden vervolgens kunstmatig vitaminen, mineralen en andere preparaten toegevoegd. Dezelfde bestanddelen waarvan er in het productieproces veel verloren zijn gegaan!

Tot slot, het is zowel voor de producent als de consument allebei handig als de voeding lang houdbaar is. Om de houdbaarheid te verlengen worden conserveringsmiddelen toegevoegd. Hiervoor worden dezelfde producten gebruikt die ook terug te vinden zijn in bestrijdingsmiddelen (o.a. BHA en BHT). Op de verpakking worden deze toevoegingen vaak onder een verzamelnaam genoemd, zoals “door de EG goedgekeurde anti-oxydanten”.

Opgeteld staat brok- en blikvoer wel erg ver af van wat uw huisdier in de natuur zou eten…
Waarom essentieel?

Een carnivoor is een dier dat een spijsvertering heeft voor het opnemen en verteren van dierlijke vetten en eiwitten. En niet om granen en droog gekookt vlees te eten. Wij zien een wolf in de natuur tenslotte ook geen maaltijd koken…

Kunstmatig voer maakt de spijsvertering van een carnivoor lui. Dit heeft als belangrijke consequentie dat de weerstand van het dier ook niet gevraagd wordt optimaal te presteren. Het eten wordt op een presenteerblaadje aangeboden en bevat misschien de juiste bouwstenen, maar niet in de juiste, natuurlijke samensteling, zodat de weerstand wordt verlaagd.

En een verlaagde weerstand vertaalt zich in allerlei klachten die wij aanduiden als ‘typische’ huisdierkwalen: doffe vacht, veel verharen, of zelfs jeuk, hotspot diarree enz. Niet leuk voor uw huisdier en niet leuk voor u.
Als de hond of kat niet optimaal te eten krijgt, kan hij zich ook niet lekker voelen. Wij mensen worden ons er ook meer en meer van bewust dat gezonde voeding essentieel is voor onze gezondheid, hoe we ons voelen en wat we presteren. Waarom gunnen we dat niet ook aan onze hond of kat?
De niet-waarde van Granen

In brokken zitten heel veel granen. Granen bevatten veel koolhydraten en dat is bij uitstek een onnatuurlijke energiebron voor een carnivoor. In de natuur eet een hond hooguit graan als maaginhoud van een prooi en dus in kleine hoeveelheden en altijd in combinatie met meer vers vlees. Honden die allergisch reageren op brokken hebben vaak een allergie voor granen of voor de gebruikte kunstmatige toevoegingen. Brokken bevatten bovendien eiwitten met een lage biologische waarde, terwijl in rauwe voeding juist eiwitten zitten met een hoge biologische waarde. Het eiwit in vers vlees is rijk aan essentiële aminozuren en in een verhouding die het dichtst het lichaamseiwit benadert.

Vaak wordt beweerd dat brokvlees goed is voor de tanden, omdat het hard is. De brokken zijn inderdaad hard, maar worden bij vermenging met speeksel plakkerig, denk aan de biscuitjes die wij zelf vaak eten. Wij poetsen onze tanden, maar bij uw huisdier blijft er zeker etensresten in het gebit achter en ontstaat tandplak en tandsteen. In de natuur poetst een wolf zijn tanden, door op botten te kluiven en grote stukken vlees te verscheuren. Ook bij het voeren van gemalen versvlees zal dit niet aan de tanden blijven plakken.
Het gebit

Het gebit van carnivoren zoals honden en katten verraadt ook dat het gemaakt is voor eten wat verscheurd moet worden en in grote brokken wordt genuttigd: het beweegt op en neer. De tanden en kiezen van een omnivoor of herbivoor daarentegen bewegen juist heen en weer of in ‘rondjes’, geschikt voor het vermalen van voer.

Hoe groot uw hond of kat ook is en welke jasje hij of zij aan heeft, het is en blijft een carnivoor en gedijt daarom het beste bij voeding zoals de natuur het ooit bedoeld heeft: rauw vlees, rauwe organen, rauwe botten.

Onze bedrijfsactiviteit is het produceren van versvlees voeding van hoogwaardige kwaliteit voor honden en katten.

Wij zijn producent van het merk Haaks® Barf. Deze producten worden geproduceerd volgens de regels van de H.A.C.C.P. en onder controle van de Voedsel en Waren Autoriteit. Onze producten worden direct na de productie diepgevroren.

Honden en katten zijn van oorsprong carnivoren. Door hun voedingswijze daarop aan te passen leven ze prettiger en gezonder. En, minstens zo belangrijk: goede, verantwoorde voeding helpt klachten voorkomen! Hiervoor hebben wij  Haaks® Barf ontwikkeld, welke nauw aansluit bij het natuurlijke voedingspatroon van hond en kat (versvlees!)

   barfmenuHet belangrijkste wat onze Haaks® Barf onderscheidt is de constante, hoogwaardige kwaliteit van de ingrediënten die wij gebruiken. Naast de kwaliteit is onze Haaks® Barf puur, dit houdt in dat het bot van dezelfde diersoort is als het vlees, dus in de smaak Rund zit runderbot, in de Geit is het geitenbot enz.

Haaks® Barf is verkrijgbaar in de soorten: Rund, Paard, Geit, Lam, Zalm, Kip, Konijn en Eend. Door de smaken te variëren wordt het natuurlijke voedingspatroon zeer goed benaderd, door de uitgebreide variatie aan diersoorten wordt ook de variatie in calciumbron ten volle benut, Haaks® Barf biedt 8 verschillende vleescomponenten en calciumbronnen. Naast het spiervlees, orgaan en bot voegen wij in ons product ook hoogwaardig gepureerde verse groente toe.