Natulistic, natuurlijke producten en advies voor hond, kat en paard

Verm-X Ontwormings Crunchies Kat 60gr (ca 1 maand)

Natuurlijke ontworming,lekkere vleessnoepjes,makkelijk te geven,effectief,diervriendelijk

Verm-X Ontwormings Crunchies Kat 60gr (ca 1 maand)
8.75 *Prijzen zijn inclusief btw
Verm-X snoepjes voor katten zijn knapperige snacks met de Verm-X feline formule.
De smakelijke snoepjes worden dagelijks gevoerd gedurende het hele jaar voor een goede darmhygiëne.

Gebruik: volwassen katten (6 mnd en ouder): Geef dagelijks 2 snoepjes aan uw kat . Kittens tussen de 3 en 6 maanden: 1 snoepje per dag.
Voer elke dag, het gehele jaar door voor continue effectiviteit.
Voert u Verm-X voor het eerst, of wanneer nodig kan een dubbele dosis veilig gegeven worden gedurende 14 dagen.

Inhoud:
60 g is voldoende voor 1 kat gedurende 1 maand
120 g is voldoende voor 1 kat gedurende 2 maanden
480 g is voldoende voor 1 kat gedurende 8 maanden
1kg is voldoende voor 1 kat gedurende 16 maanden


Huisdieren
Uw huisdier kan eenvoudig met wormen worden besmet. Wormen en specifiek wormeitjes komen bijna overal voor. Dit geldt voor een dierenasiel, hondenkennel, cattery of huisgezin. Zelfs onder zeer hygiënische omstandigheden kunnen eitjes zich soms handhaven.
In Nederland komen de haakworm, lintworm, spoelworm en zweepworm het meeste voor. Wormen zijn in meer of mindere mate schadelijk voor de gezondheid van uw huisdier. Voor de bestrijding en preventie van wormen is het belangrijk om uw huisdier regelmatig te ontwormen met Verm-X.
Mensen(kinderen) kunnen in bepaalde gevallen ook besmet worden.
Door het regelmatig ontwormen neemt dit risico ook aanzienlijk af. Verm-X is een zogenaamde breed spectrum ontwormingsmiddel.

Verm-X is op basis van kruiden en belast de organen, zoals lever en nieren, niet.
Dit in tegenstelling tot de bekende chemische ontwormingsmiddelen.
Verm-X werkt ook uitstekend als de bekende merken zoals b.v. Drontal, Exil, Flubenol enz. het laat afweten.
Het komt regelmatig voor dat wormen immuun zijn (niet 100% doodgaan) geworden voor de bekende wormmiddelen. De wormen, meestal de spoelworm, zijn dan na een aantal weken weer aanwezig in het maag-darmsysteem. Wormen zijn niet immuun voor Verm-X, dit komt omdat het op kruidenbasis is. Verm-X heeft geen bijwerkingen zoals de chemische ontwormmiddelen.


Verm-X traktaties voor katten zijn een knapperige traktatie (snoepjes) met een basis van vlees, waaraan de formule van Verm-X voor katten is toegevoegd. Deze snoepjes worden het hele jaar door dagelijks aan de kat gegeven en zorgen ervoor dat op effectieve wijze de parasieten in het lichaam van uw kat bedwongen worden.

Voer volwassen katten (ouder dan 6 maanden) en oudere katten dagelijks twee vleessnoepjes.
Voer kittens in de leeftijd van 3 tot 6 maanden één vleessnoepje.

De Verm-X formule zal interne parasieten verdrijven, maar ook zal het knoflook in de traktatie uw kat onaantrekkelijker maken voor vliegen, teken, luizen en andere externe parasieten.

Verm-X traktatie voor katten
Verm-X Kattensnoepjes zijn knapperige snoepjes met het toegevoegde Verm-X formule.
De smakelijke snoepjes worden dagelijks gevoerd gedurende het hele jaar, een effectief ontwormsnoepje.

Verm-X Kattensnoepjes zijn gemaakt uit alleen de beste onverzwakte ingrediënten. In het recept zijn echte stukjes kip, rund en lever toegevoegd samen met de Verm-X formule van medicinale kruiden. Ze zijn onweerstaanbaar mals en kunnen gebruikt worden als beloning, toegevoegd aan maaltijden of gebruikt in speelballen.
Ze zijn prima voor senioren, volwassen en jonge kittens.

Naast ontwormmiddel, kan Verm-X helpen katten te stimuleren om te spelen en te sporten. Dit komt omdat Verm-X 100% natuurlijk kattenkruid bevat, ideaal voor oudere katten en katten die makkelijk aankomen, aangezien het snoepje mild is voor het inwendig systeem.
De knoflook die is toegevoegd maakt de kat minder aantrekkelijk voor vlooien, teken, luizen en ander ongedierte
(we raden u niet aan Verm-X te gebruiken als alternatief voor de reguliere vlooienbehandeling).

Hoe voer ik VermX Kattensnoepjes?
Geef twee snoepjes per dag aan uw kat.
Voor kittens tussen de 3 en 6 maanden geeft u 1 snoepje per dag.
We raden niet aan om alleen Verm-X te gebruiken om rondwormen bij kittens jonger dan 4 maanden te verdrijven omdat de Verm-X formule zich in het lichaam van uw kat of kitten moet opbouwen om volledig effectief te zijn.


Voordelen van Verm-X voor katten

   Verm-X traktaties voor katten kan gebruikt worden als beloning, in de maaltijd of als actieve speeltjes voor extra plezier!
   Ze zijn ideaal voor huisdiereigenaren die graag een natuurlijke manier van wormverdrijving willen ontdekken.
   Ze zijn zacht voor het verteringsstelsel wat ze ook ideaal maakt voor oudere katten en kittens
   Verm-X is extreem aangenaam en kent geen bekende resistentie
   Verm-X traktaties bevatten 100% natuurlijk kattenkruid wat uw kat stimuleerd tot spelen en bewegen

Door het aanpassen van de formule is Verm-X nu ook veilig te gebruiken voor alle drachtige dieren.

De Verm-X formule werd ontwikkeld door Trudy Norris, toenmalige vice-president en lid van het Nationaal Instituut van Kruiden Geneeskundigen in Groot Brittanië.

De studie naar planten en kruiden bij de studies medicijnen en farmacie werd halverwege de 20ste eeuw opgeheven ten gevolge van de opkomst en ontwikkeling van medicijnen met syntetische samenstelling. Nu, aan het begin van de 21ste eeuw, nu de ‘natural lifestyle’ in opkomst is begint men het belang van natuurlijke alternatieven voor de gezondheid van dieren in te zien.

De Verm-X formule is ontwikkeld door gebruik te maken van 11 medicinale, allen natuurlijke kruiden. Onze gedomesticeerde dieren hebben niet de mogelijkheid om hun eigen voedsel te kiezen en daarmee aan zelfmedicatie te doen.
Daarom legt Verm-X nadruk op het voorkomen van een parasietenplaag door de grondbeginselen van de natuurlijke voedselkeuze en daarmee de zelfmedicatie van het dier te imiteren.


Voor Verm-X worden oa de volgende kruiden geteeld:
Allium Sativum Knoflook
Knoflook staat al ruim 5000 jaar in hoog aanzien om zijn vele effectieve eigenschappen.
Kknoflook is ondermeer bekend als antiparasitair kruid.

Ulmus fulva Iep
Toegevoegd voor een gezond verteringsstelsel.

Mentha Piperita Pepermunt
Voor een gezonde darmflora.
Foeniculum Vulgare Venkel
Capsicum Minimum Cayenne
Tanacetum Vulgare Boerenwormkruid
Echinacea Augustifolia Echinacea

Thymus Vulgaris Tijm
Toegevoegd tegen parasieten.

Galium aparine Kleefkruid
Voor een goede eetlust, en voor het zuiveren van het bloed.

Cinnamomum zeylanicum Kaneel
Voor een gezonde darmflora en tegen inwendige parasieten.

Urtica dioica brandnetel
Toegevoegd voor reiniging en voor een goede weerstand.

Picrasma excelsa bitterhout-kwassieboom
Voor een goede eetlust en tegen de wormen.


De verschillen tussen Verm-X en chemisch ontwormen

Hoewel de chemische middelen die we gebruiken ter bestrijding van de inwendige parasieten bij dieren vaak hun oorsprong vinden in de natuur, zoals werkzame stoffen uit kruiden, schimmels en bacteriën, zijn er toch wezenlijke verschillen tussen chemische wormmiddelen en Verm-X
Omdat de natuurlijke middelen beperkt zijn en daarom duur, zijn mensen erin geslaagd de werkzame stoffen chemisch te produceren.
De meeste chemische middelen werken wormdodend op een aantal inwendige parasieten in een aantal stadia.
Er is geen chemisch middel op de markt dat alle inwendige parasieten dood in alle stadia. En tegen alle chemische middelen is inmiddels al resistentie bekend.
Resistentie komt doordat bepaalde parasieten wel in aanraking komen met een chemisch middel maar daar niet door gedood worden. De overgebleven parasieten zullen later voor sterkere nakomelingen zorgen. En helaas hebben ook alle chemische middelen het een en ander aan bijwerkingen.

Feit is dat men door gebruik van chemische middelen de kringloop van de parasiet wil doorbreken. Helaas is dit erg moeilijk, en misschien zelfs praktisch onmogelijk. Want het overgrote deel van de populatie parasieten bevindt zich niet in het dier, maar elders in de kringloop buiten het dier. Zoals in het gras of in het hooi, maar ook in de tussen gastheren waarvan sommige parasieten afhankelijk zijn.

Verm-X, een natuurlijk ontwormmiddel, werkt op een heel ander vlak dan chemische middelen.
Verm-X werkt dan ook niet puur worm dodend, want dan hadden we hetzelfde probleem als bij alle chemische middelen, namelijk de opbouw van resistente parasieten. Verm-X werkt binnen het eco-systeem en zorgt voor een lage infectie druk, zo laag dat deze totaal ongevaarlijk blijft voor onze huisdieren. Tegen sommige parasieten bouwen onze huisdieren dan ook zelf resistentie op.
Verm-X bevat kruiden toegevoegd voor de weerstandverhoging van het dier. Daarnaast zijn de kruiden zo gekozen dat zij het dier onaantrekkelijk houden voor parasieten. Zijn er wel parasieten dan moeten de kruiden ervoor zorgen dat deze in hun ontwikkeling geremd en verdreven worden.
Al met al proberen we gezondere huisdieren te krijgen die minder aantrekkelijk zijn voor de inwendige parasieten. De parasieten die er dan toch nog zitten moeten worden verdreven uit het lichaam en in hun ontwikkeling worden geremd. Ook zijn er kruiden toegevoegd voor het herstel van bijvoorbeeld de darmwand.

Dit is dan ook de reden dat er veel minder gevaar voor resistentie is. Terug naar de eeuwen oude mannier om de parasietendruk laag te houden. Door de natuurlijke voedselkeuze en daarmee de zelfmedicatie van het dier te imiteren. Wanneer dit dan gecombineerd gaat met een goed holistisch management, zoals natuurlijke voeding en huisvesting, zullen de dieren veel gezonder zijn!
Hiermee is het regelmatig toedienen van chemische wormmiddelen niet of nauwelijks meer nodig.

De ontlasting kan één a twee maal per jaar onderzocht worden op aanwezige wormeitjes. Dit kan zo een mooi beeld geven van de inwendige gezondheid van uw dier.
Geneesmiddelen, waar de chemische ontwormkuur onder valt, zijn bedoeld ter genezing niet ter preventie.
Gebruik deze middelen dan ook alleen wanneer dat nodig blijkt.

Geproduceerd volgens de hoogste norm
Verm-X ondergaat rigoureus onderzoeks-, ontwikkelings- vervaardigings- en verpakkingsprocessen voordat het wordt vervoerd naar uw lokale detaillist. Wij zijn erg trots op onze hoge eisen en de bedrijven waarmee we samenwerken om uw Verm-X producten te realiseren.
Wij waren winnaars van de Green Apple Award in 2004, 06, 07 en 08, voor Environmental Best Practice in Farming and Angriculture.

De bedrijven die ons hielpen om Verm-X te maken delen onzen waarden:

   Biodynamisch, niet GM productie van biologische kruiden en planten Verse extracten en tincturen zijn voorbewerkt op locatie, binnen enkele uren nar het oogsten.
   Kruiden zij geplant, geoogst, voorbewerkt en gedistribueerd volgens strikte biologische regels.
   Navolgen van strikte vervaardigingsen kwaliteitsrichtlijnen en normen.
   Langdurig productonderzoek en testen.
   Boerderij geteelde kruiden worden gedroogd door dure, maar minder verbasterde dehumidificerende processen.
   Milieubewust, verminderde koolstof verbruik en gedwongen hergebruik disciplines waar mogelijk.(sommige van onze leveranciers zijn nog koolstof positief)
   Praktische verpakking om de grote variëteit aan klanten tevreden te stellen.


Parasieten bij honden-katten
De inwendige parasieten die in Nederland bij honden en katten voorkomen, zijn weinig ziekte verwekkend, tenzij bij jonge dieren en bij massale besmettingen.

Waarom is het dan zo belangrijk dat wij onze honden toch ontwormen?
Punt 1
De volksgezondheid. Uit recentelijk onderzoek in Utrecht is gebleken dat 25% van de parken en 59% van de openbare zandbakken met wormeieren van de spoelworm besmet zijn.
Ook kinderen kunnen daardoor besmet worden, in het ergste geval gaan deze wormen zich in het lichaam van het kind migreren, en in een vreemde omgeving, zoals bijvoorbeeld in de oogbol opduiken.

Punt 2
Wormen doen zich tegoed aan bloed, weefsel, en darminhoud van hun gastheer. De parasieten verspillen daarmee veel meer dan zij nodig hebben.
Dit heeft nadelige effecten op de prestaties van hun gastheer, de hond. De groeiprestaties, sportprestaties, maar ook de algehele conditie gaat achteruit.

Punt 3
Sommige inwendige parasieten veroorzaken veel jeuk bij hun gastheer.
De meest voorkomende wormen bij honden zijn de spoelwormen, veel eigenaren ontwormen de dieren alleen als ze symptomen van besmetting zien, of wanneer ze wormen in de faeces aantreffen.
Helaas is het niet mogelijk om aan de faeces met het blote oog te zien of uw hond een spoelwormbesmetting heeft.
De spoelwormen komen nauwelijks naar buiten, soms wel via mest of braaksel. Via mest onderzoek met behulp van een microscoop zou een besmetting wel vastgesteld kunnen worden, want een volwassen worm kan wel 200.000 microscopisch kleine eitjes per dag uitscheiden.
Verschillende inwendige parasieten die bij honden voorkomen:
Toxocara canis en toxascaris leonina: Spoelwormen
Ancylostoma caninum: Haakwormen
Trichuris vulpis: Zeepwormen
Dipylidium caninum:, Taenia hydatigena, ea taenia soorten: Lintwormen
Dirofilaria immitis: Hartwormen

Toxocara canis, de hondenspoelworm

Besmetting kan op drie manieren.
1 Oraal kunnen de eitjes opgenomen worden, vanaf de grond, of via het eten van een besmet prooidier, zoals de muis.
2 Vanaf de 42ste dag van de dracht kunnen parasieten die in de moederhond zitten de pups al in de baarmoeder besmetten, de larven wachten in de lever van de ongeboren pup tot na de geboorte, daarna gaan ze via het hart en of de longen door naar de darmen.
3 De eerste 3 weken van de zoogperiode kunnen de pups besmet worden via de moedermelk.

cyclus
Eitjes worden oraal opgenomen, in de darm komen hier wormen uit, een deel daarvan wordt een volwassen worm in de darm en scheidt ongeveer 200.000 eitjes uit per dag, een ander deel daarvan boort zich door de darmwand heen en komt via de bloedbaan in andere organen terecht zoals:
In de lever, spieren, vetweefsel en longen.
Daar kapselen zij zich in en vormen zo een reserve waaruit regelmatig larven vrijkomen. Het deel dat in de longen terecht komt, gaat door naar de fijnere vertakkingen van de luchtwegen, de bronchiën, zij worden opgehoest, opgeslikt, en groeien in de darm uit tot een volwassen, eitjes producerende worm.
Tijdens de dracht worden ingekapselde wormen oiv van de hormonen van de teef wakker, en besmetten zo via het bloed de ongeboren pup, of via de melk de jonge geboren pups. En zo gaat het weer opnieuw, en opnieuw, en opnieuw

Symptomen:
Longontsteking als gevolg van een massale migratie is de belangrijkste doodsoorzaak bij pups tussen de 2 en 3 dagen oud.
Daarnaast zien we: Vermagering, verzwakking, groeivertraging, een dik buikje, diarree, braken, koorts, bloedarmoede en zenuwstoornissen.
Toxascaris Leonina, tevens een spoelworm

Deze spoelworm komt bij honden en katten voor. Hond en kat kunnen elkaar in theorie besmetten, maar deze spoelworm wordt voornamelijk bij honden gezien.
De Toxascaris Leonina is de minst ziekte verwekkende worm bij vleeseters, mede door de eenvoudige cyclus, in vergelijking tot die van de hondenspoelworm.

Cyclus
De eitjes worden oraal opgenomen, door middel van opname van infectueuze eitjes, of via een tussen gastheer zoals de muis. In de darmen komen de larven uit en groeien uit tot volwassen worm, er is geen migratie door het lichaam.
In de darm worden eitjes geproduceerd en deze worden uitgescheiden via de feaces, waarna ze weer oraal opgenomen kunnen worden.

Symptomen:
de besmetting is zelden groot genoeg om symptomen te veroorzaken, verder zien we: Vermagering, verzwakking, groeivertraging, een dik buikje, diarree, braken, en koorts
Ancylostoma caninum, de zuiderelijke haakworm

Deze wormsoort is een van de meest schadelijke wormsoorten voor de hond. De larven dringen via de huid binnen, meestal via de onderkant van de poten, en migreren via het bloed naar het hart, naar de longen, naar de luchtpijp, naar de slokdarm, naar de dunne darm. In de dunne darm doen zij zich tegoed aan bloed en darmweefsel.

Een deel van de migrerende larven kapselt zich tijdens de migratie ergens in het lichaam in, en kunnen ongeboren pups tijdens de dracht al besmeten.
Honden kunnen een immuniteit opbouwen tegen deze wormsoort.

Symptomen:
Jeuk en roodheid bij de voetzolen, daarnaast zien we bloedarmoede, vermageren, minder eetlust, slijmerige donkere diarree
Trichuris vulpis, de zweep- of kennelworm

Wormeitjes kunnen worden opgelikt, zij ontwikkelen in de dikke darm tot volwassen wormen in ongeveer 2 tot 3 maanden. Zij boren zich in het darmslijmvlies waar ze zich tegoed doen aan bloed, de wormeitjes die zij produceren komen via de feaces weer naar buiten.

Symptomen:
Diarree, bloedarmoede, bloederige diarree, vermagering
Uncinaria stenocephala, de noorderlijke haakworm

Besmetting gebeurt voornamelijk oraal, en soms ook door de huid heen. In de darm ontwikkelen de larven zich tot volwassen wormen en produceren eitjes die weer via de feaces uitgescheiden worden.

Symptomen:
Weinig duidelijke symptomen door licht darmletsel, bij jonge honden ziet men wel dierree. Huidbeschadiging na percutane (het doorboren van de huid) is zeldzaam.
Dipylidium caninum, lintworm

De lintworm eitjes worden via een tussengastheer zoals een vlo of een luis oraal opgenomen, dus door het opeten van een vlo of luis, niet door een beet van een vlo of luis.
In de darm ontwikkelt het eitje zich tot volwassen worm, en hecht zich aan het darmslijmvlies. Vanaf 3 weken komen de eerste proglottiden tevoorschijn, die naar achteren toe steeds breder worden naarmate ze groeien, door voedingsstoffen uit het maagdarmkanaal van de gastheer op te nemen. De proglottiden bestaan voornamelijk uit eierstokken die ieder grote aantallen eieren produceren. Aan het uiteinde van de lintworm breken de rijpe proglottiden af en verlaten met de ontlasting het lichaam.

Symptomen:
Rijstkorrelgrote proglottiden kruipen uit de anus dat geeft enorme jeuk, de hond kan op zijn kont rijden, “sleetje rijden”.
Vermagering komt pas voor bij extreem hoge besmettingen.
Verschillende Taenia soorten, lintworm

De taenia soorten ontplooien zich in de dunne darm tot volwassen wormen waar ze zich vastzetten met haken en zuignappen.

Symptomen:
Extreem zware infectie kan leiden tot darmontsteking, dat geeft: krampen, diarree, wisselende eetlust, vermagering en groeivertraging.
Dirofilaria immitis, hartwormen

Deze parasieten kwamen voorheen alleen in Zuid-Europa voor, maar ze rukken op richting het Noorden, in Frankrijk zijn al besmetingen bekend.
Deze parasieten worden verspreid door muggenbeten. Niet oraal en ook niet van hond op hond.

Symptomen:
Hoest, minder uithoudingsvermogen, lusteloosheid, gewichtsverlies, flauwtes, ophoesten van bloed.