Natulistic, natuurlijke producten en advies voor hond, kat en paard

HELTIE Horse DHA Algen 500g

ALLEEN TE VERKRIJGEN IN DE WINKEL. NIET ONLINE BESCHIKBAAR!

HELTIE Horse DHA Algen 500g
14.95 *Prijzen zijn inclusief btw
HELTIE horse® DHA Algen
HELTIE horse DHA algen omega 3 paarden

“een vegan bron van omega-3”

Jullie vragen, wij onderzoeken de mogelijkheden en brengen een hoog kwalitatief product op de markt. Wij kregen veel vraag naar een veganistische Omega-3 bron met gelijk opneembare DHA. En zie hier: HELTIE horse® DHA algen. 100% plantaardig en hoog in DHA. Op de vraag naar testers kregen wij al enorm respons. En deze test slaagde ruimschoots. Van de ruim 30 paarden (sommige testers gingen ook nog de hele pensionstal bij langs) trokken er slechts maar acht paarden hun neus op. Van deze acht paarden at ongeveer de helft het wel door de slobber. Vandaar dat wij al snel hebben besloten om HELTIE horse® DHA algen aan ons assortiment toe te voegen!
Minimaal 17% DHA

DHA Algen bestaat uit minimaal 17% direct opneembare DHA en is 100% plantaardig. Een rijke, veganistische bron van DHA. HELTIE horse® DHA algen zijn gedroogde microalgen (Aurantiochytrium sp.) Deze dragen bij aan de algemene gezondheid, een sterke weerstand en voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel bij training.

DHA is daarnaast ook belangrijk voor een verbeterde opname van voedingsstoffen, prikkeloverdracht in de hersenen en voor de regulatie van de stofwisseling.

✅ Veganistisch alternatief zalmolie
✅ Direct opneembare DHA
✅ Gaat 100 dagen mee
✅ Minimaal 17% DHA
✅ 100% natuurlijk
Verschil andere plantaardige omega-3 bronnen

Wist je dat andere plantaardige omega-3 bronnen zoals lijnzaad- en zonnebloemolie geen DHA, maar ALA bevat? Dat is gelijk het verschil met algen. Het paardenlichaam moet namelijk zelf nog de ALA omzetten naar EPA en DHA bij andere plantaardige omega-3 bronnen. Echter is dit een inefficiënt proces. Eerst wordt er gemiddeld 9% van ALA omgezet in EPA. Vervolgens zet het lichaam ongeveer 3,8% om in DHA. Algen zijn de enige plantaardige bron met direct opneembare DHA. Daarnaast bevat vis- en zalmolie ook direct opneembare EPA en DHA.

Gaat 100 dagen mee
Een zak van 500 gram HELTIE horse® DHA algen gaat ongeveer 100 dagen mee bij de lage dosering van 1 gram per 100 kg lichaamsgewicht (berekend voor een paard van 500kg). De lage dosering is voldoende voor gezonde paarden onder de 15 jaar. Bij paarden van 15 jaar en ouder adviseren we de hogere dosering van 2 gram per 100kg lichaamsgewicht. Soms kan de hogere dosering ook voor jongere paarden dan 15 jaar raadzaam zijn. Neem bij twijfel over de juiste dosering contact op met onze klantenservice.

Gebruik paard over voer:
Laag: 1 gram per 100 kg lichaamsgewicht
Hoog: 2 gram per 100 kg lichaamsgewicht*
*Hoge dosering is voor oudere paarden of indien noodzakelijk

Eén afgestreken maatschepje is circa 4 gram DHA Algen