Hilton Herbs Bye Bye Itch 2kg

Ter ondersteuning van de natuurlijke afweer van de huid. Bij eczeem.

Hilton Herbs Bye Bye Itch 2kg
44.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Hilton Herbs Bye Bye Itch Uniek kruidensupplement voor paarden die last hebben van zomereczeem.


BYE BYE Itch voor paarden, pony's en ezels is een speciaal samengesteld, 100% natuurlijk kruidensupplement rijk aan essentiële vetzuren ter ondersteuning van:
  • Een stevige huid en huidcellen
  • De natuurlijke weerstand tegen allergenen en huidirritatie
  • De verwijdering van gifstoffen uit het lichaam.


Zomereczeem drijft een paard – en zijn eigenaar – tot waanzin. De vreselijke jeuk ontstaat door een allergische reactie op de beet van een klein insect: een kleine stekende mug die ook wel knut wordt genoemd. De Latijnse naam voor deze stekende muggen is Culicoides. De allergische reactie op het speeksel van de knut, dat na de beet in de huid van je paard achterblijft, kan tot ernstige huidirritatie leiden bij je paard. De jeuk zorgt ervoor dat je paard wil krabben: hij gaat schuren tegen alles wat los en vast zit om die frustrerende jeuk maar kwijt te raken. Vaak schuurt hij door tot de huid kapot gaat. De huid kan op die plekken verdikken en in ernstige gevallen kan een huidinfectie ontstaan. Zomereczeem ontstaat vaak bij de manen en de staartwortel, maar kan ook op andere plekken van het lichaam voorkomen. Vooral robuuste, sobere paardenrassen zijn vatbaar voor zomereczeem.

Bye Bye Itch is speciaal samengesteld om te worden gevoerd aan paarden en pony's in de maanden voorafgaand aan en tijdens het 'jeukseizoen'. Bovendien kun je Bye Bye Itch in een lagere dosis aan je paard geven in de wintermaanden om extra ondersteuning te bieden, zodat je paard met een goede natuurlijke afweer de lente ingaat. Gebruik in combinatie met onze Bye Bye Itch Lotion voor een optimaal resultaat.

Bye Bye Itch bevat lijnzaad dat Hilton Herbs voor dit supplement heeft geselecteerd omdat het zo rijk is aan essentiële vetzuren. Essentiële vetzuren worden 'essentieel' genoemd omdat ze essentiële (noodzakelijke) componenten zijn van celmembranen en alleen kunnen worden verkregen via het dieet: het lichaam kan ze niet zelf aanmaken. Lijnzaad bevat ook: fyto-oestrogenen, flavonoïden, een complexe reeks aminozuren en micronutriënten zoals thiamine (Vit B1), Riboflavine (Vit B2), Niacine (Vit B3), Pantotheenzuur (B5), Vitamine B6, Vit C, Calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink.


Ingrediënten: Lijnzaad, Biergist, Geactiveerde kool, Boekweit, Brandnetel, Diatomeeënaarde.


Aanbevolen dosering:

Tot 128cm – Dagelijks 1 schepje

128-148cm – Dagelijks 2 schepjes

148-158 cm – Dagelijks 3 schepjes

158-168 cm – Dagelijks 4 schepjes

168 cm en groter – Dagelijks 4 – 5 schepjes

De aanbevolen dosering bij voorkeur over twee maaltijden per dag verspreiden.

Over het algemeen is een 2 kg verpakking voldoende voor ongeveer 6-8 weken, uitgaand van een paard van ongeveer 1.60m. Dit kan per product licht verschillen.