Sole Paint, Red Horse Products, 500ml

Anti rotstraal ''verf''

Sole Paint, Red Horse Products, 500ml
25.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Sole Paint is een wat dikkere verfachtige vloeistof die uitmate geschikt is voor het behandelen van rotstraal/ stinkende hoeven van paarden. Sole Paint bevat enkel natuurlijke ingrediënten, is vrij van oplosmiddelen en necrotiserende stoffen. Dankzij de verfachtige consistentie van Sole Paint was het mogelijk om met hogere concentraties zink sulfaat en honing te werken. Ook konden we zink oxide, eucalyptus olie en cocosolie toevoegen om de werking te versterken.

Sole Paint is ietwat plakkerig. Wel is Sole Paint vloeibaar genoeg om de straal en zool van je paard mee te ‘verven’. We hebben Sole Paint ontwikkeld toen we erachter kwamen dat HoneyHeel bijna net zo goed werkte als Sole Cleanse Spray tegen ‘voetengeur’ en rotstraal, terwijl het niet eens schimmel werende ingrediënten bevatte! We beseften dat dat kwam doordat het product langer in contact bleef met de straal en de zool en natuurlijk dankzij de honing. Toch werkte het nog niet zo effectief als we wilden en zo hebben we Sole Paint ontwikkeld: goedkoper en effectiever in het bestrijden van rostraal/voetengeur dan de HoneyHeel, langer werkzaam dan de Sole Cleanse.

Sole Paint bevat de volgende ingrediënten:
- Groene Franse leem – een anti-microbiële klei die ervoor zorgt dat het product perfect smeerbaar is.
- Bio-actieve honing – honing heeft anti-microbiële eigenschappen en maakt de verf plakkerig
- Zink Oxide – een krachtig anti-microbieel en toch ongevaarlijk poeder
- Eucalyptus olie –  heeft bijzonder sterke anti-microbiële eigenschappen. Ook helpt deze essentiële olie bij het versterken van verzwakte structuren.
- Zink sulfaat – een krachtig anti-microbieel ingrediënt dat ook in voedingssupplementen wordt gebruikt.
- Kokosolie – een voedende olie met anti-microbiële eigenschappen die tevens ervoor zorgt dat Sole Paint een verfachtige consistentie heeft.

Alle ingrediënten in Sole Paint zijn toegevoegd of vanwegen de anti-microbiële werking of om de consistentie en zodoende de werkzaamheid te verbeteren/verlengen.

Gebruik:
Sole Paint kan eenvoudig met een kwast op de straal en de zool worden aangebracht. Het is uitermate geschikt voor stal paarden met rotstraal*. Als er sprake is van een (diepe) middelste straalgroeve, is het verstandig om die te vullen met Artimud of Hoof-Stuff. Daarna kan de Sole Paint over de onderkant van de hoef worden verdeeld.
Voor weidepaarden raden wij de Fieldpaste aan.
Naast verzorging ter voorkoming of genezing van rotstraal, is goede hoefverzorging door zeer regelmatig en goed bekappen, voldoende beweging, goede voeding onmisbaar om je paard en diens voeten gezond te houden.