Spiergel 500ml voor honden en paarden

Ontstekingsremmend, zwellingsminderend, pijnstillend

Spiergel 500ml voor honden en paarden
21.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Spiergel: is een uitstekende koelgel op natuurzuivere basis, die heel makkelijk uitwendig toe te passen is en het werkt verlichtend, onstekingsremmend, zwellingsverminderend en pijnstillend bij blessures en kneuzingen van spieren, gewichten en pezen. Evenals bij verrekkingen, nek- rug- pijnen. Door deze combinatie van factoren is het uitstekend geschikt als ondersteuning voor gezonde en aangedane gewrichten en spieren.
Doordat het een zeer brede werking heeft wordt het gebruikt in vele verschillende richtingen, zo wordt het gebruikt in de topsport, fysiotherapie en worden er ook hele goeie resultaten behaald bij reumatische klachten.
Een nauwkeurigere beschrijving van de bestanddelen kunt u hieronder vinden:

   het doorbloeding en genezingsproces (Arnica)
   een bevorderende werking op de vorming van nieuwe cellen  (Symphytum)
   ontstekingsremmend  (Symphytum, Origanum)
   ondersteunend en verzachtend voor de huid  (Aloe)
   verkoelend, krampwerend, antiseptisch (Menthyl)
   tegen spasme  (Eucalyptus)
   bij reumatische pijnen  (Origanum)
   bij spierpijn / verrekte spieren (Hamamelis, Origanum)


Spiergel is een natuurproduct gemaakt van kruiden die al eeuwen gebruikt worden om mensen gezond te maken of gezond te houden. De combinatie van deze kruiden die uit alle hoeken van deze wereld komen is gespecialiseerd op het stimuleren van de eigen genezingkracht van het menselijklichaam. Door het positief beïnvloeden van de doorbloeding, het stimuleren van weefselherstel en de ontstekingsremmende werking is Spiergel uitstekend te gebruiken bij een groot aantal klachten.

Kruiden
Spiergel dankt zijn krachtige werking aan een uitgebalanceerde combinatie van kruiden. Doordat deze kruiden allemaal hun eigen specifieke manier van werken hebben is het mogelijk om hun geneeskrachtige eigenschappen te combineren. Zo werkt Spiergel op verschillende manieren om u lichaam te helpen met herstellen en blijft het gemakkelijk uitwendig te gebruiken. De geneeskracht van Spiergel combineert zo:

   het doorbloeding en genezingsproces (Arnica)
   een bevorderende werking op de vorming van nieuwe cellen (Symphytum)
   ontstekingsremmend (Symphytum, Origanum)
   ondersteunend en verzachtend voor de huid (Aloë)
   verkoelend, krampwerend, antiseptisch (Menthyl)
   tegen spasme (Eucalyptus)
   bij reumatische pijnen (Origanum)
   bij spierpijn / verrekte spieren (Hamamelis, Origanum)

Specifieke kruiden uitleg:
Arnica Montana Flower:
De Nederlandse benaming voor Arnica is ook wel Wolverlei of Valkruid waarbij de naam Valkruid niet voor niets is gekozen.

In de volksmond meestal Arnica genoemd. Arnica is een veel gebruikt kruid dat de doorbloeding en genezingsproces stimuleert, hierdoor werkt Arnica o.a. goed bij kneuzingen, ontstekingen, verstuikingen, uitwendinge bloeduitstortingen, spierscheurtjes en dichte botbreuken. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld bij lichte kneuzingen, bij spierpijn (spierscheurtjes) en andere bewegingspijnen.

Arnica is een oud europees kruid dat van oorsprong ook nog voorkomt in Siberie en het noord-westen van de Verenigde Staten maar voornamelijk in Europa al heel lang gebruikt wordt als medicijn. Zo gebruikten de Duitse filosoof en dichter Goethe (1749-1832) het op latere leeftijd als medicijn tegen zijn keelontstekingen.

Van de Arnica plant worden in Spiergel de bloemen gebruikt die worden geoogst tussen Juni en Augustus

Aloe Barbadensis Leaf:
De Nederlandse benaming voor Aloë Barbadensis is ook wel Aloë Vera.

In de volksmond meestal ook gewoon Aloë Vera genoemd. Aloë Vera is een veel gebruikt kruid dat de op de huid een verzachtende en weefselherstellende werking heeft. Aloë kan worden toegepast bij een hele serie aandoeningen van de huid zoals eerste - en tweedegraadsverbrandingen, zonnebrand, insectenbeten, luieruitslag, diverse soorten eczeem, ondersteunend en verzachtend bij psoriasis. Één theorie waarom Aloë zo weefselreddend werkt bij brandwonden is doordat de werkzame stoffen in het kruid voorkomen dat er een substantie met de naam tromboxaan vrijkomt, die verantwoordelijk lijkt voor het afsterven van cellen en de vorming van blijvend littekenweefsel.

Aloë Vera wordt al eeuwen door vele culturen gebruikt. Oorspronkelijk komt de plant uit Oost - en Zuid-Afrika, maar is inmiddels wereldwijd in gebruik als medicinale plant.

Voor Spiergel wordt het sap uit de bladeren gebruikt, dat wordt ingekookt totdat het een gelachtige substantie is om zo te kunnen verwerken in de gel.

Menthyl Lactate:
wordt ontrokken van de Menta piperita in het nederlands ook wel Groene Pepermunt genoemd.
In de volksmond wordt het vaak aangeduid met munt of mint waarbij vaak vergeten wordt dat er meer dan 600 soorten munt zijn. De geslachtsnaam menta staat voor sterk ruikend" en de soortnaam 'piperita' staat voor gepeperd.
De werking van Groene Pepermunt is verkoelend, krampwerend, antiseptisch, verdovend bij pijn, jeuk, huiduitslag, nervositeit en warmte.

Eucalyptus Leaf Oil:
De Eucalyptus behoort tot de Myrtaceae familie.
De Eucalyptus komt van oorsprong uit Australië en Tasmanië. Er bestaan ongeveer 500 soorten en nog steeds worden er soorten of variaties ontdekt. Tegenwoordig wordt hij ook gekweekt in zuid-europa en de Verenigde Staten.
Eucalyptus olie wordt gebruikt voor verschillende doeleinde zoals: koortsverdrijven, slijmoplossend, als opwekkend middel, tegen spasme en als antibacteriologisch middel.
De commerciële exploitatie van Eucalyptus is begonnen in 1860 in Victoria, Australië. Voor die tijd werd de eucalyptus boom al heel lang gebruikt door de aboriginals. Tegenwoordig is de commerciële exploitatie van groot belang voor de economie van New South Wales en Victoria. Van oudsher is de plant echter al heel lang gebruikt voor medicinale doelen door de oorspronkelijke bewoners van Australië en Tasmanië.
In Spiergel wordt alleen maar gebruik gemaakt van Eucalyptus globulus ook wel Blauwe gomboom genoemd.
Van de Eucalyptus boom word de olie gebruikt die na een distillatie proces uit de bladeren gewonnen wordt.

Symphytum Officinale:
De Nederlandse benaming voor Symphytum officinale is de Gewone Smeerwortel.
Smeerwortel is een plant die onder andere allantoïne bevat. Onderzoek heeft aangetoond dat allantoïne een bevorderende werking heeft voor de vorming van nieuwe cellen. De werking van Gewone Smeerwortel is: slijmoplossend, bloedstelpend, ontstekingsremmend, verzachtend en helend.
Het woord officinale dat achter Symphytum staat komt van het woord officinalia dat betekent:”officinele medicijnen, dat zijn geneesmiddelen die vlg. de farmacopee in de apotheek voorhanden moeten zijn.” Dit geeft aan dat de plant al van vroeger uit medische toepassingen heeft gekend.
De Gewone Smeerwortel is een in heel Europa voorkomende winterharde vaste plant van de Ruwbladigenfamilie. In België en Nederland is het een algemene plant in de bermen, dijken en slootkanten. Hij is ook in Noord-Amerika ingevoerd.
In Spiergel wordt alleen de wortel gebruikt. De wortel wordt in de herfst geoogst om een zo hoog mogelijk allantoïne gehalte te krijgen. De wortel zelf is van de buitenkant zwart en van binnen wit.

Origanum Majorana:
De Nederlandse benaming voor Origanum Majorana is Marjolein of Worstkruid.
In de volksmond meestal Marjolein genoemd. Marjolein is een kruid met een lange geschiedenis die nog terug gaat tot de Egyptenaren. Marjolein werkt ontstekingsremmend en positief bij spierpijn, reumatische pijnen en verstuikingen.
Marjolein is een kruid dat al sinds de oudheid in het oosten van het Middellandse Zeegebied voorkomt. De naam komt oorspronkelijk van de Grieken die het oros ganos, vreugde-van-de-berg noemde. Deze benaming heeft het gekregen omdat als de plant in bloei stond in de bergen het de zomerlucht haar zoet-pittige geur gaf.
De Grieken gebruikte Oregano ook al voor medicinale doeleinden: het was een bestanddeel van zalven om zweren en pijnlijke spieren te behandelen. Ook vlochten ze bruidskronen van het kruid om liefde en respect te symboliseren
Marjolein komt in twee variaties voor; de Wilde Marjolein en de Echte Marjolein, in Spiergel wordt gebruik gemaakt van de Echte Marjolein omdat de Echte Marjolein geen verontreinigingen kent.
Als geneeskruid gebruikt men in Spiergel het in de bloeitijd verzamelde kruid.

Hamamelis Virginiana:
De Nederlandse benaming voor Hamamelis is de Amerikaanse of Virginische Toverhazelaar. Niet te verwaren met de Europese Hazelaar (Corylus avellana) die geen familie van elkaar is.
De Toverhazelaar heeft een uitgebreide werking op het menselijk lichaam, om het duidelijker te maken zijn de punten die belangrijk zijn voor Spiergel hier gegeven:
Bij verstuikingen, verrekte spieren, wondgenezing van een ruwe/droge huid, insectenbeten, bij veel problemen van de aderen, aderontsteking, couperose, in - en uitwendige bloedingen. Het werkt sterk wondhelend, bloedstelpend, vaatvernauwend en desinfecterend.
De Toverhazelaar komt van oorsprong uit Noord-Amerika waar hij door de Indianen uit oostelijke gebieden veelvuldig werd gebruikt als geneesmiddel tegen bijvoorbeeld zweren en tumoren op de huid.
De eerste kruidenboeken met geneeskrachtige kruiden uit de Verenigde Staten noemde de Toverhazelaar al als geneeskrachtig kruid.
De naam Toverhazelaar (in het engels: Witchhazel) komt waarschijnlijk af van het feit dat de takken vroeger veel werden gebruikt als wichelroede, het oude Saksische woord voor buigzame takken is “wych” zodat het in Engels heksenhazelaar werd dat weer vertaald naar het Nederlands Toverhazelaar werd.