Bandit Wildmix Hond 300g

Complete biologische voeding voor honden van alle leeftijden

Bandit Wildmix Hond 300g
4.85 *Prijzen zijn inclusief btw
De wildmix mag het eko-keurmerk niet dragen omdat vis en wild nu eenmaal niet biologisch verkrijgbaar is.
Verder voldoet dit product wel aan de biologische eisen!

Over honden


Alle dieren hebben, net als de mens, voor het behoud van het leven voedsel nodig als brandstof voor het energieverbruik en voor de opbouw en instandhouding van het lichaam. De mens heeft echter een heel andere voedselbehoefte dan bijvoorbeeld de hond.

De hond is van oorsprong een carnivoor, dat wil zeggen: vleeseter. (Eigenlijk kunnen we beter spreken van “beesteter”, want hij eet niet alleen het vlees van zijn prooidieren, maar vooral ook hun plantaardige – maag en darminhoud.) De huidige huishond lijkt vaak niet meer op zijn stamvader. Toch is de voedingsbehoefte vrijwel hetzelfde gebleven. De mens heeft hier ingegrepen door voorbewerkt voedsel te verschaffen in de vorm van droogvoer. Echter dit droogvoer bevat niet dezelfde enzymen en voedingsstoffen die Banditvoer wel bevat.

Banditvoeding bestaat uit 100% biologisch vlees (skal025107)en groenten en rijst(afhankelijk per variant) zonder conserveringsmiddelen en smaak/kleurstoffen.


De voedselbehoefte van de hond


Het is logisch dat een grote hond meer voedsel nodig heeft dan een kleine, maar hoeveel meer? Het brandstofverbruik (=energie) van de hond is zeer wisselend. In het algemeen geldt: hoe kleiner en lichter de hond, des te meer calorieën gebruikt hij in verhouding tot zijn lichaamsgewicht. Een hond die 1 kg zwaar is, gebruikt +/- 140 kcal. per dag; een hond van 50kg. gebruikt er echter maar +/- 2500 kcal. Is een hond zeer beweeglijk, of wordt er aan hondensport gedaan, dan is ook zijn energieverbruik groter. Dat is ook het geval bij aanhoudende koude. Een hond die weinig lange wandelingen maakt, heeft minder nodig dan een hond die de hele dag met zijn baas op pad is.

Het voedsel van onze hond moet bestaan uit de juiste enzymen en voedingsstoffen, eiwitten, vetten ,koolhydraten, vitaminen en mineralen. Omdat een hond niet alleen alle eerder genoemde bestanddelen naar binnen moet krijgen, maar ook nog in de juiste verhouding, is het zelf samenstellen van de maaltijd voor een leek een ingewikkelde en riskante onderneming. De hond krijgt al snel een overschot van het een en een tekort aan het ander. Aan Banditvoer voegt u in principe geen extra vitaminen of mineralen toe, omdat u hiermee de samenstelling van het voer verandert. De benodigde hoeveelheid Bandit voor de gemiddelde hond is 125-150gram per 10Kg lichaamsgewicht.


Goede voeding is belangrijk voor de juiste skeletopbouw!


Bandit diervoeding bevat:

   Gemalen Biologische botten met kippenvlees wordt als calciumbron gebruikt in de standaard vleesmix. Dit zijn kippen waar het kipfilet vanaf is gesneden en voor menselijke consumptie is gebruikt. Dit is een hoogwaardig product en geen afvalproduct. Voor de vleesmix Kip worden zelfs complete oude Biologische legkippen gebruikt.Als calciumbron in de Lam en Geit variant worden Lams-Geiten ribben gebruikt.

   Eerste kwaliteit biologisch orgaanvlees wat bestaat uit pens, hart, lever en niertjes van een rund of Lam of geit afhankelijk per variant.

   Biologische zilvervliesrijst (niet in alle varianten)die op rijstvelden worden verbouwd waar het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet is toegestaan.

   Hoogwaardig spiervlees. Dit is hetzelfde vlees wat u bij uw biologische slager in de vitrine ziet liggen. Het vlees wordt ingekocht bij Europese slachthuizen die onder strenge controle staan.

   Strenggeselecteerde verse biologische groente afgestemd op de dieetvoedingen. De verkrijgbare soort is afhankelijk van het jaargetijde en afkomstig van een zorgboerderij.

   Versgevangen  vis.

   Zuivere Biologische maiskiemolie.


Geen gezondheid zonder goede voeding.

Bandit diervoeding bevat:

Biologisch gemalen botten met kippenvlees.
Dit zijn kippen waar het kipfilet vanaf is gesneden en voor menselijke consumptie is gebruikt.
Dit is een hoogwaardig product en geen afvalproduct.

Hoogwaardig spiervlees.
Dit is hetzelfde vlees wat u bij uw biologische slager in de vitrine ziet liggen. Het vlees wordt ingekocht bij Europese slachthuizen die onder strenge controle staan.

Eerste kwaliteit biologisch orgaanvlees wat bestaat uit pens, runderhart, lever en niertjes van een rund of Lam.

Strenggeselecteerde verse biologische groente. De verkrijgbare soort is afhankelijk van het jaargetijde.

Biologische zilvervliesrijst die op rijstvelden worden verbouwd waar het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet is toegestaan.

Versgevangen ijsselmeer vis.

Zuivere maiskiemolie.(Dit voer zit verpakt in luchtdichte bakjes,
dus het eten blijft na ontdooien meerdere dagen goed houdbaar in de koelkast!)

Diepvries versvleesvoeding is de nieuwe trend in honden en kattenvoer. Het is voeding die is afgestemd op de behoeften van een carnivoor en niet, zoals de traditionele complete voeders, op onze eigen behoeften. Versvleesvoeding bevat gemalen botten, vlees, orgaanvlees en groenten om zoveel mogelijk een prooidier na te bootsen. Een biologische versie van deze voeding bestond er nog niet in Nederland, maar is nu een feit. Biologische voeding bevat vlees van dieren die een zo natuurlijk mogelijke voeding hebben gekregen, die meer bewegingsvrijheid hebben gehad en geen antibiotica en andere chemische toevoegingen. Het is dus ook een diervriendelijker voeding.

Alleen de wildmix en de vismix mogen het eko-keurmerk niet dragen omdat vis en wild nu eenmaal niet biologisch verkrijgbaar is. Het Skal keurmerk wordt alleen verleend als er ten minste 95% biologische grondstoffen verwerkt worden en dat ook aangetoond kan worden met de benodigde certificaten. Bij Bandit Diervoeding is te allen tijde na te gaan waar de verschillende grondstoffen vandaan komen.
       
De zuiverheid zorgt ervoor dat de hond of kat kan genieten van een optimale gezondheid. Voor een zachte, glanzende vacht, voor sterke botten en spieren, voor schone tanden en vooral voor goed werkende darmen en weinig ontlasting: Bandit Diervoeding.