Bogadent Plaque stop voor honden 70gr

Plaque-stop bij plaque (tandplak), tandsteen en een slechte adem.

Bogadent Plaque stop voor honden 70gr
12.95 *Prijzen zijn inclusief btw
"80% van de honden ouder dan 3 jaar lijdt aan tandproblemen!"


Problemen aan tanden en tandvlees zijn een vaak voorkomende reden voor een bezoek aan de dierenarts. Afhankelijk van de ernst van de tandheelkundige aandoening kan zelfs een chirurgische ingreep nodig zijn. De vereiste verdoving bezorgt een hond veel fysieke stress en kan mogelijk leiden tot complicaties.


Om dit te voorkomen, heeft Bogar in samenwerking met dierenartsen en tandartsen een holistisch concept van producten voor tandhygiëne voor honden ontwikkeld: Bogadent. Een belangrijk onderdeel van dit hoogwaardige en innovatieve concept is de preventie van tandproblemen.


Bogadent Plaque-Stop
•    Bij plaque, tandsteen en slechte adem
•    Rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen

Het nieuw ontwikkelde Anti-Plaque complex wordt gebruikt bij tandplak, tandsteen en slechte adem. De speciale samenstelling helpt tandplak te verminderen en bestaand tandsteen te verzachten. Bovendien ondersteunen de hoogwaardige ingrediënten een gezond parodontium.

Het werkzame ingrediënt is uniek en effectieve mix van zeealgen. Bij eenmaal daags toevoegen aan het voer van de hond zien we al na drie weken vermindering van tandplak. Daarnaast werkt Plaque-Stop preventief tegen de vorming van nieuw tandplak. Dit effect wordt bereikt doordat de werkzame stof wordt opgenomen in het bloed en zo via de speekselklieren en mondflora invloed heeft op de vorming van tandplak op het hondengebit.

Gebruiksaanwijzing: goed schudden voor gebruik. Eenmaal daags 1 maatschepje/5kg lichaamsgewicht toevoegen aan (vochtig) voer.


Let op: niet gebruiken bij honden met schildklierproblemen en drachtige of zogende teven. Raadpleeg een dierenarts bij blijvende gebitsproblemen.

Aanvullend diervoeder voor honden. Analyse: eiwit 21,0%, ruwe as 7,9%, ruwe celstof 3,6%, ruw vet 2,1%.
Zusammensetzung/Composition/Samenstelling: Ascophyllum nodosum, Saccharomyces cerevisiae, Medicago sativa


Belang van gezond gebit
Onder vele honden- en kattenbezitters leeft de gedachte dat de natuur zorgt voor een goede tandhygiëne. Kauwen op brokken en botten zou voldoende moeten zijn, helaas is dat niet zo. Tandsteen is een veel voorkomend probleem bij honden en katten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste tekenen van tandproblemen zich al voordoen op tweejarige leeftijd bij 80% van alle honden en bij 70% van alle katten.

Slechte adem
De oorzaak van een slechte adem bij honden en katten is vaak tandplak of tandsteen. Dit kan het begin zijn van serieuze gebitsproblemen.

Plak is een kleverige dunne laag van bacteriën en voedselresten die altijd in de bek ontstaat. Door verkalking van deze laag wordt er tandsteen gevormd. Dit is het begin van de ‘neerwaartse spiraal’, want bacteriën zijn dol op tandsteen. Het “gif” van de bacteriën irriteert het tandvlees, dat zich vervolgens terugtrekt, waardoor de tand of kies minder vast komt te staan en daardoor zelfs kan losraken en uitvallen. Een slechte tandhygiëne maakt bovendien ook de weg vrij voor andere infecties.