HELTIE Horse Silicium 5l jerrycan

Bouwstof voor bindweefsel. Voor sterke hoeven. Goed voor huid en vacht.

HELTIE Horse Silicium 5l jerrycan
183.50 *Prijzen zijn inclusief btw
HELTIE horse® Silicium
HELTIE horse mineraal silicium voor paarden

‘Silicium is de bouwstof van bindweefsel voor paarden, gaat 100 dagen mee!‘

Het mineraal silicium voor paarden ondersteunt de opbouw van botten, kraakbeen, hoeven en vacht. Vermindert het risico op zand eten en blessures bij training en sport. Daarnaast ondersteunt het de aanmaak van lichaamseigen glucosamine. De actieve, gehydroliseerde, vloeibare silicium in HELTIE horse® Silicium wordt 100% biologisch opgenomen door het dier. In ons product zit gehydrolyseerd silicium, dit is de best opneembare vorm van silicium. Een fles van een liter gaat ongeveer 100 dagen mee bij een paard van 500kg!

Soepele gewrichten & sterke botten paard:
Silicium is óók heel belangrijk voor de gewrichten en sterke botten van je paard. Veel mensen denken dat botten vooral bestaan uit een stabiele constructie van calcium en fosfor. De samenstelling van botten verandert echter continu, omdat oude cellen verwijderd worden en vervangen worden door nieuwe. Het mineraal silicium speelt een belangrijke rol voor een goede botaanmaak. Het is bovendien goed voor de aanmaak van kraakbeen. Uit onderzoek bij racepaarden is gebleken dat paarden die silicium toegediend kregen, minder gevoelig waren voor blessures. Daarom is het uitermate geschikt voor jonge paarden die nog in de groei zijn, maar ook oudere paarden. Bij oudere paarden en bij extra ondersteuning voor de gewrichten adviseren we om het mineraal silicium te combineren met HELTIE horse® Cannabidol.

Gewrichten en hoeven zijn weefsels met een langzame doorbloeding en een trage stofwisseling. Om te weten of een supplement op basis van silicium werkt moet je het daarom eerst twee tot drie maanden de tijd geven. Dit geldt overigens voor alle producten die de gewrichten en/of hoeven ondersteunen.

Silicium voor sterke hoeven:
Silicium is de bouwstof voor sterke hoeven van paarden. Heeft je paard hoeven waar snel scheurtjes in ontstaan of die zelfs afbrokkelen? Een tekort aan silicium kan leiden tot verminderde hoefkwaliteit. HELTIE horse® Silicium is dé ondersteuning voor een goede hoefkwaliteit voor paarden.

Silicium bij zand eten paard:
Wist je dat het mineraal Silicium ook bij kan dragen aan het verminderen van zand eten? Een tekort aan silicium is één van de redenen waarom paarden zand eten. Daarom kan het supplementen van silicium het zand eten verminderen wanneer dit de oorzaak is.

Silicium ook geschikt voor honden:
Silicium is ook uitermate geschikt voor honden. Wil je het voor je hond gebruiken? Voor een gemakkelijke dosering zijn in de webshop doseerpipetjes en doseerspuiten apart te bestellen. De dosering staat hieronder vermeld.

Samenstelling:
Gehydrolyseerd silicium

Gebruik silicium paard:
1 x daags 1 ml per 50 kg lichaamsgewicht. Als een paard ongeveer 500 kilo is, dan is de dosering 10ml per dag.

– Geschikt voor drachtige merries
– Combineer eventueel met HELTIE horse® Cannabidol

Eén literfles gaat ongeveer 100 dagen mee bij een paard van 500 kilo. Silicium dient wel minimaal een periode van 2-3 maanden te worden gegeven omdat het even duurt voordat het lichaam het goed heeft verwerkt.

Gebruik hond:
Het is 1ml per 25 kilo. Het beste is het om het in een druppelaar te doen.