Agrobs Selen Pur 700gr

Selenium en vitamine E in handige brokvorm

Agrobs Selen Pur 700gr
23.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Agrobs Selenium met vitamine E

* Graanvrij en melassevrij
* Voor directe compensatie van een selenium tekort
* Met Vitamine E als antioxidant
* De gekozen samenstelling van hete lucht gedroogd weide grassen en kruiden en lijnzaad, maakt Selen Pur bijzonder smakelijk en wordt graag gegeten, zelfs door kieskeurige paarden. De gepelleteerde vorm maakt dat Selen Pur eenvoudig en nauwkeurig te voeren is.

Van alle vitamines, is E de meest voorkomende, waar paarden sneller een tekort aan hebben. Het komt voldoende voor in gras, maar gaat snel achteruit in ouder wordend hooi. Paarden die geen beschikking hebben tot gras, en alleen hooi als voeding krijgen, lopen dus sneller een tekort aan vitamine E op.
Een tekort aan selenium en vitamine E kan leiden tot skelet en hart-spierproblemen, verlies van kracht en een slecht werkend immuunsysteem. Stijfheid en spierpijn na het werken zijn ook indicaties op een tekort.

Vitamine E en selenium zijn nauw aan elkaar verbonden in de werking in het lichaam, het één kan niet goed zijn werk doen zonder het ander. Dat is de reden dat je deze twee bij voorkeur tegelijk supplementeert.


Voedingsrichtlijn:
Dagelijks 5gr per 100kg lichaamsgewicht.
(1 afgestrepen maatlepel is ca. 20gr)

Dit voedingssupplement mag wegens het hogere gehalte aan selenium alleen volgens de aanbevolen voedingsrichtlijn gevoerd worden. Je kunt het beste je gras en hooi laten analyseren op de aanwezigheid van mineralen en sporenelementen. Selenium is een sporenelement. De resultaten van het gewasonderzoek kun je invoeren in de voedingscalculator van Paardnatuurlijk: http://www.paardnatuurlijk.nl/weetjes/index.htm

Niet geschikt voor permanente toediening.