Equine Products UK, Sandshifter 700g

Verwijderd zand en aarde uit de darmen

Equine Products UK, Sandshifter 700g
20.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Equine Products UK, Sandshifter; psyllium husk poeder, tegen zandophopingen, diarree en verstopping

* Diaree wordt verminderd doordat de Psyllium het overschot aan vocht bindt. Te harde ontlasting wordt juist zachter doordat het Psyllium voorkomt dat er teveel vocht aan de darminhoud wordt onttrokken. Kortom, Psyllium werkt als een stabiliserende factor.
* Wanneer het doel van de Psyllium-kuur is om zand uit de darmen te verwijderen dan is het nuttig om te weten dat het zand in "porties" wordt afgedreven. Afwisselend tref je in de mest wel en geen zand aan. Het beste kun je ongeacht het resultaat de 5-daagse kuur afmaken voordat je conclusies trekt.
* Equine Sandshifter bevat ook kaolin, dit is hele fijne, witte klei. Dit kalmeerd een onrustige maag.
* Met anijssmaak om het eten van de zaadjes aantrekkelijker te maken.

Voedingsrichtlijn:
Voer paarden van ca. 500kg per dag 150 gram psyllium poeder gedurende 5 dagen. Gevolgd door een ''rustperiode'' van 3 tot 4 weken.

Psyllium verliest namelijk zijn werking zodra je het langer gaat gebruiken. In eerste instantie zijn de vezels slecht verteerbaar, maar na pakweg een week gaan de darmflora zich aanpassen aan de vezels. Hiermee gaat helaas de ontzettend gunstige werking van psyllium verloren. Gebruik het dus alleen voor kortdurende kuren met een pauze van 3 tot 4 weken.