Mastic Horse Treatment 250g

Voor een goede maagfunctie, ondersteunt een normale zuurgraad in de maag

Mastic Horse Treatment 250g
82.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Mastic Horse Treatment

Hoewel je het niet altijd direct hoeft te merken, is de kans dat jouw paard zich niet lekker voelt best groot. Wist je dat de maag vaak een rol hierin speelt? Denk maar eens aan stress of ons hedendaagse voerbeleid. De maag van een paard is erop ingesteld om de hele dag door kleine porties te eten, zoals ze dat zouden doen in de natuur. In de praktijk gaat dat niet altijd zo, met alle vervelende gevolgen van dien. Moet jouw paard daarnaast ook nog presteren, dan kan het zomaar zijn dat hij zich niet meer lekker voelt, geen eetlust heeft, een doffe vacht krijgt en niet meer fit is. Mastic Horse Treatment kan helpen om jouw paard fit te laten worden, zodat hij weer lekker in zijn vel zit.


Beschermt de maagwand en heeft een maag verstevigende invloed.

  • sterke antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende werking
  • voor een goede darmflora
  • ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad
  • geschikt voor langdurig gebruik
  • dopingvrij


Wat is Chios Mastiek?
Mastiek is de natuurlijke hars van de boom Pistacia Lentiscus Chia. Dit soort groeit alleen op het Griekse eiland Chios. Al sinds de Oudheid wordt de hars gebruikt door de positieve invloed van de Mastiek op de gezondheid bij mensen.
Mastiek heeft een sterke antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

Wat is Inuline?
Inuline is een oplosbare vezel van de cichorei wortel. Het komt in meerdere wortels van planten voor, maar voor de productie van Mastic Horse Treatment wordt uitsluitend de inuline uit de cichorei wortel gebruikt. Inuline is een prebioticum, het ‘voedsel’ van nuttige bacteriën. Het helpt de nuttige bacteriën niet alleen bij de ontwikkeling, maar helpt ook om het spijsverteringsstelsel efficiënter te laten werken. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een beter evenwicht van de darmflora, de vitale factor van een gezond spijsverteringsstelsel. Samengevat ondersteunt inuline dus de normale darmfunctie.


Gebruik:
Inhoud van de pot is 250 gram en met een gemiddelde dosering van 3 gram per dag genoeg voor zo’n 12 weken dagelijkse toepassing. Voor een optimaal resultaat en een goede zuurgraad voor de maag, wordt aanbevolen om de poeder 4-6 weken toe te dienen. Bij duidelijke symptomen raden we aan om de eerste vijf dagen 5-7 gram te geven en daarna over te gaan op 3 gram per dag.
Daarnaast kan het supplement ook gegeven worden rondom stressvolle situaties, zoals transport of wedstrijden. De praktijk leert dat het dagelijks geven van een onderhoudsdosering van 3 gram per dag de maag beschermt. Voor kleine pony's met een gewicht van minder dan 100kg is een dosering van 2 gram per dag aan te bevelen. Ga over tot de standaard 3 gram dosering indien je de eerste week geen verbetering ziet. Bij elke bestelling wordt een maatlepeltje bijgevoegd waarmee je exact 3 gram kan afmeten.


Het supplement kun je het beste koel bewaren, omdat de hars anders kleverig wordt en er mogelijk klontvorming optreedt. Mocht dit toch een keer gebeuren, zet het poeder gewoon even in de koelkast en maak de klontjes vervolgens met een vorkje weer los.

Samenstelling: 60% Chios Mastiek en 39% Inuline.