Frama Vitamine C poeder 500g

Frama Vitamine C poeder 500g
30.95 *Prijzen zijn inclusief btw
100% Zuivere vitamine C poeder


Vitamine C poeder is vooral bekend als aanvullend diervoeder voor cavia’s. Dit omdat deze zelf geen vitamine C kunnen aanmaken, hierdoor komt de cavia dus vaak vitamine C tekort. Dit kan resulteren in uitéénlopende klachten. Maar ook honden, katten en paarden kunnen behoefte hebben aan extra vitamine C. Deze dieren maken zelf vitamine C aan, echter, het kan voorkomen dat er een situatie is waarbij er niet voldoende vitamine C door het lichaam geproduceerd is. Te denken is dan aan bijvoorbeeld stressvolle situaties of bij een verminderde weerstand. Vitamine C is en sterk anti-oxidant en ondersteunt om beschadigingen in lichaamscellen te voorkomen. Tevens heeft vitamine  C een stimulerende werking op het spiermetabolisme.

Gebruiksaanwijzing:

Cavia: 10-16mg per kg lichaamsgewicht, dit komt dus neer op een mespuntje. Vermengen met het voer.

Jonge honden: 1/10 maatschepje per dag (ongeveer 50mg)

Middelgrote honden / katten: 1/8 maatschepje per dag

Grote honden:  1/6 maatschepje per dag

Paarden: naar behoeft 2 tot 4 maatschepje per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Ingrediënten: Vitamine C poeder als Ascorbinezuur.

Vrij van: gluten, tarwe, lactose, melkproducten, noten en schaal- en schelpdieren. Geen conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen of kunstmatige smaakstoffen toegevoegd.

Voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van gevarieerde voeding.

Niet gebruiken tijdens dracht- en zoogperiode.

Bewaring: Bij kamertemperatuur (15-25 C) op een droge, donkere plaats bewaren.