Field Paste, Red Horse Products, 750g

Voor paarden die voornamelijk op de wei of paddock staan

Field Paste, Red Horse Products, 750g
29.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Field Paste is een geweldige antimicrobiële anti-rotstraal pasta voor paarden die vooral op de (natte) wei of in een modderige paddock lopen. Field Paste is vrij dik van consistentie, heeft een heel goede ‘plak kracht’ waardoor het bijzonder goed aan de hoef vast blijft zitten. Hierdoor is het langer werkzaam op de straal dan andere anti-rotstraal middelen. Deze pasta is ontwikkeld om langere tijd in de collaterale groeven, de middelste straalgroeve en de zool werkzaam te zijn en zo de schimmels en bacteriën duurzaam te bestrijden. Een ander groot voordeel is dat de Field Paste voorkomt dat modder, mest, urine en dergelijke in contact komen met de hoef.

Field Paste is oorspronkelijk ontwikkeld voor fokmerries van wie zelden de hoeven worden uitgekrabt. Hoewel het gehalte aan antimicrobiële stoffen in de Field Paste iets lager is dan in de Sole Paint, blijft de Field Paste beter zitten en dus langer werkzaam.

De pasta kan het beste met de hand (handschoenen) worden aangebracht of de straal en zool. Voor stalpaarden is Sole Paint een betere optie, omdat bij de Field Paste stalbodembedekking eerder blijft plakken.

Field Paste bevat de volgende ingrediënten:
- Groene Franse leem – een antimicrobiële klei die ervoor zorgt dat het product perfect smeerbaar is.
- Honing – honing heeft antimicrobiële eigenschappen en maakt de verf plakkerig
- Zink Oxide – een krachtig antimicrobieel en toch ongevaarlijk poeder
- Eucalyptus olie –  heeft bijzonder sterke antimicrobiële eigenschappen. Ook helpt deze essentiële olie bij het versterken van verzwakte structuren.
- Zink sulfaat – een krachtig antimicrobieel ingrediënt dat ook in voedingssupplementen wordt gebruikt.

Het gebruik van de Field Paste is eenvoudig:
Smeer de pasta op een schone, bij voorkeur droge hoef. Het schoonmaken van de hoef kun je het beste doen door de hoef uit te krabben met een hoevenkrabber en het liefst ook nog de zool af te borstelen met een (staal)borstel. Als je de hoef insmeert met de Field Paste, let dan in het bijzonder op de straalgroeves en andere kieren. Geef de pasta even de kans om te hechten indien mogelijk voor je je paard weer het land/de paddock op stuurt.
Field Paste is in het bijzonder geschikt om te gebruiken op modderige ondergrond/weides/paddocks.

Breng de Field Paste opnieuw aan als je de etherische olie bijna niet meer ruikt of als er geen sporen van de pasta meer op de voet te zien zijn. Als de problemen waarvoor je de pasta gebruikt weg zijn, voldoet het om de pasta een keer per week preventief aan te brengen als je paard nog steeds in de modder staat. Als de ondergrond waar je paard op loopt droog is, mag er meer tijd tussen de applicaties in.

Wanneer gebruik ik Field Paste, Sole Paint of Sole Cleanse om de stralen en zolen van mijn paard in optimale conditie te krijgen/te houden?

Bij milde gevallen is het gebruik van Sole Cleanse aan te raden. Als de problemen zijn verdwenen, kan de Sole Cleanse spray eenvoudig en goedkoop preventief worden toegepast.
Bij ergere gevallen van bijv. rotstraal of wanneer het niet mogelijk is om regelmatig Sole Cleanse aan te brengen, is Field Paste een goede optie voor ‘buitenpaarden’ en Sole Paint voor stalpaarden of als de ondergrond buiten behoorlijk droog is.