Hoof Stuff, Red Horse Products, 290g

Bij rotstraal, white line disease, hoefzweer gaten

Hoof Stuff, Red Horse Products, 290g
25.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Hoof Stuff is een vezelrijke ‘pasta’ met antimicrobiële eigenschappen. Dat houdt in dat de pasta effectief werkt tegen schimmels en patogene (slechte, ziek makende) bacteriën in de hoef. Voorbeelden hiervan zijn rotstraal en white line disease.

Hoof Stuff is speciaal ontwikkeld om aangebracht te worden in (te) diepe middelste straal- groeves (zie foto) en andere diepe gaten in de hoeven. Dankzij de vezelachtige structuur en de honing blijft deze pasta goed zitten. Zo kan de pasta de antimicrobiële en verzorgende stoffen langzaam afgeven aan de hoef. Op deze manier bestrijd Hoof Stuff schimmels en bacteriën en kan de hoef zichzelf herstellen. De pasta is niet toxisch, veilig en eenvoudig in gebruik.

Hoof Stuff is samengesteld uit:
- Honing – honing heeft antimicrobiële eigenschappen en maakt de pasta plakkerig en kneedbaar
- Zink Oxide – voor anti-bacteriële eigenschappen en om de hoefregeneratie te ondersteunen
- Natuurlijke vezels – om de andere ingrediënten op hun plaats te houden en om voor ‘gezonde druk’ in de gaten te zorgen en zo de natuurlijke hergroei van gezond weefsel te stimuleren.

Er worden geen ‘vullers’ in Hoof Stuff gestopt om het product in volume te doen toenemen of goedkoper maken/makkelijker te kunnen produceren. Ieder ingrediënt  heeft een taak om het probleem op te lossen waarvoor Hoof Stuff wordt gemaakt. Niet meer, niet minder.

Hoe gebruik je Hoof-Stuff:
Spoel de straalgroeve/het gat schoon met Sole Cleanse en haal zoveel mogelijk vuil weg. Open de waslaag op de Hoof-Stuff met behulp van een hoevenkrabber en haal er wat pasta uit. Modeleer de pasta enigzins naar de vorm van het gat/de groeve waar de pasta in moet. Als het koud weer is, is het handig de pasta even voor de verwarmen, dan wordt hij makkelijker verwerkbaar. Gebruik de hoevenkrabber om het gat/de straalgroeve op te vullen met de pasta. Druk voorzichtig, want je paard kan gevoelig reageren. Ga ook voorzichtig te werk als het gat heel erg diep is.

Hoof-Stuff is een goede oplossing als het gat/de straalgroeve zo diep is dat er een watje of gaasje in blijft zitten. Bij minder diepe gaten/groeven is Artimud een betere keuze.
Bij een diepe middelste straalgroeve (zie linker foto hieronder) kan het handig zijn een ‘staartje’ van de Hoof-Stuff uit te laten steken, waarmee de pasta later makkelijker kan worden verwijderd. Zo een te diepe straalgroeve ontstaat doordat de rotstraalbacterie zich invreet in het weefsel van de straal. Dat doet pijn. Rotstraal bezorgt je paard veel
ongemak. Het is belangrijk voor de gezondheid van je paard dat deze nare aandoening verdwijnt.

Verwijder de Hoof-Stuff na 24 uur met behulp van het ‘staartje’ en je hoevenkrabber. Als de pasta schoon is, kun je het wat langer laten zitten. Als de pasta vuil is, verschoon de pasta dan eerder, bijvoorbeeld ochtend en avond. De frequentie waarmee de pasta moet worden vervangen wordt mede bepaald door bijvoorbeeld de ernst van de rotstraal en de leefomgeving/weersomstandigheden.