Skincalmin Relief Lotion 500ml

Kalmerende lotion bij zomerkriebels en rasp

Skincalmin Relief Lotion 500ml
23.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Skincalmin Relief Lotion
Skincalmin Relief Lotion heeft een direct kalmerende werking en vermindert jeuk. De lotion ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Skincalmin Relief Lotion wordt veel gebruikt bij paarden met zomerkriebels en bij rasp.

Skincalmin Relief Lotion bevat een hoge dosering Aloë Vera en bevat Tea Trea olie en Cade olie welke bekend staan om hun ontstekingsremmende werking. De lotion kan preventief gebruikt worden om zomerkriebels te voorkomen of als kuur bij de reeds gevoelige huid.

Gebruiksadvies bij zomerkriebels
Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van de tuitdop breng je de lotion gemakkelijk aan tussen de haren van staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen preventief ter voorkoming van zomerkriebels en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen direct met smeren. Mocht je later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de gevoelige huid aan voor een direct kalmerend effect en om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen. Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags aan op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags. Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de gevoeligheid van de huid afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de kriebels weer toenemen, bijvoorbeeld op warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen. De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.

De lotion is makkelijk in gebruik, zeer mild, en veilig in gebruik. Het dragen van handschoenen is bij het aanbrengen van de lotion niet nodig.

Combinatie met een zomerdeken
Wanneer je paard normaal gesproken een zomerdeken op heeft dan kun je de lotion eerst proberen in combinatie met de deken. Zodra je merkt dat de huid gekalmeerd is  kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc. Natuurlijk kun je ook direct starten zonder deken. Je dient dit zelf te beoordelen. Spray je paard dagelijks in met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren.

Gebruiksadvies bij rasp
1. Jeuk en korstjes op de onderbenen kunnen worden veroorzaakt door een mijtinfectie. Raadpleeg daarom altijd eerst een dierenarts om dit uit te sluiten. Wordt er mijt geconstateerd dan zal de DA je adviseren om de benen te wassen met een speciale anti-mijt shampoo. Zodra mijt is uitgesloten / gedood kun je beginnen met de behandeling met de Skincalmin Relief Lotion.
2. Knip of scheer indien nodig wat haar weg en breng de lotion dagelijks ruim aan op de huid. Masseer goed in.
3. Zodra de korstjes loslaten kun je deze voorzichtig verwijderen. Haal geen korstjes los die niet vanzelf loslaten. Zorg ervoor dat je geen nieuwe open wondjes veroorzaakt!
4. Blijf de behandeling met de lotion dagelijks herhalen totdat alle korstjes zijn verdwenen.
5. Voorkom nieuwe vorming nieuwe plekjes door de huid 1x per 3-14 dagen te blijven behandelen met de lotion.
Het ontstaan van rasp kan o.a. te maken hebben met een verminderde weerstand, tekorten aan bepaalde vitaminen & mineralen of een teveel aan afvalstoffen in het lichaam. Bij sobere rassen kan een teveel aan zetmeel en suikers de rasp verergeren. Behandel de rasp daarom niet enkel uitwendig maar neem ook het rantsoen van je paard eens kritisch onder de loep.
6. Vitalbix Paardenvoeding is voor deze paarden een verantwoorde keuze qua aanvulling op het ruwvoer (laag in zetmeel & suikers, uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen).
7. Omega-3 vetzuren uit lijnzaad hebben een ontstekingsremmende werking. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan ondersteunend werken bij de behandeling van rasp en zomerkriebels.
8. Je kunt het lichaam helpen om afvalstoffen af te voeren door kruiden bij te voeren zoals brandnetel, kleefkruid, paardenbloem of een speciaal Detox supplement.

Raadpleeg bij twijfel of wanneer de symptomen erger worden altijd een dierenarts.

Ingrediënten:
ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, AQUA, GLYCINE SOJA OIL, ETHYLHEXYL STEARATE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, ALCOHOL DENAT, STEARETH-21, CARDIOSPERMUM HALICACABUM LEAF EXTRACT, STEARETH-2, MEL, PHENOXYETHANOL, JUNIPERUS OXYCEDRUS WOOD TAR OIL, PENTYLENE GLYCOL, BUTYLENE GLYCOL, POLYACRYLAMIDE, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, TOCOPHEROL, C13-14, ISOPARAFFIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN,
HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, HYDROXYPHENYL PROPAMIDOBENZOIC ACID, LAURETH-7, LIMONENE