Metazoa DigestFit Esparcette 15kg

Gezond alternatief voor luzerne. Draagt bij aan een goede darmflora.

Metazoa DigestFit Esparcette 15kg
27.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Metazoa DigestFit Esparcette

Het voedingsmenu van paarden bestaat grotendeels uit ruwvoer. En sommige paarden vinden het eten van natvoer makkelijker en lekkerder dan droog ruwvoer. Metazoa DigestFit Esparcette is een natuurlijke brok die je ook kunt oplossen in water. Zonder onnodige toevoegingen en ballaststoffen. Exact wat er nodig is voor een gezond en gelukkig paard.

  • Gemaakt van gehakselde esparcette
  • Vrij van graan, soja, melasse en GMO
  • Ook nat te voeren
  • Bevat 7% gecondenseerde tannines

Nutritioneel evenwicht
Metazoa DigestFit Esparcette bestaat volledig uit de esparcetteplant. Door die te maaien, hakselen, te drogen en in korrels te persen ontstaat er een zuiver product. Zonder onnodige toevoegingen of bewerkingen zoals melasse en olie, die vaak worden gebruikt om bladstof te binden. Zonder die toevoegingen, kunnen de brokken droog er uit zien – maar dat is puur natuur. DigestFit Esparcette bevat van een kleine hoeveelheid gecondenseerde tannines.

De juiste voeding heeft een belangrijk effect heeft op het welzijn van dieren. Als je paard in nutritioneel evenwicht is, krijgt het alles wat het nodig heeft. Dat bevordert een vitaal zelfhelend mechanisme en zorgt zo voor minder fysieke en mentale problemen bij het paard.

Voedingsadvies
Je kunt DigestFit Esparcette zowel droog als nat voeren. Om het nat te voeren, laat je het weken in water voor ongeveer 15 minuten. Gebruik per blok van 50 gram ongeveer 100 milliliter water. Je kunt het voeren als aanvulling op ruwvoer, of ter vervanging van ruwvoer, bijvoorbeeld voor paarden die minder goed kunnen kauwen. Ook bij sporten als endurance en trec is natvoer een goede keuze om te zorgen dat je paard genoeg energie binnenkrijgt. Naast ruwvoer heeft je paard een vitaminen- en mineralenbalancer zoals Metazoa FitRight Esparcette nodig om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kleine pony's eten ongeveer 100 g per dag, pony's ongeveer 150 g per dag en volgroeide paarden ongeveer 300 g per dag.